Zdravlje 01. listopada 2020.

Nauči tehnike disanja za imunitet i kako cijeli dan sjediti bez boli ove subote u Maksimiru!

Mr.sc. Martina Mavrin Jeličić,Vedrana Sunko
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

U subotu 3. listopada kod Vidikovca u Maksimiru, na Festivalu zdravlja saznajte što možete učiniti za sebe i svoje zdravlje kroz mnoštvo besplatnih radionica i predavanja stručnjaka.

U doba pandemije jedna nam je stvar svima zajednička - zdravlje kao preduvjet i prioritet za nas i naše bližnje. Nova stvarnost je osim novog virusa donijela i nove strahove, propitivanja i promjenu načina života, a sve se više ljudi interesira za zdraviju prehranu, vježbanje, ali i načine opuštanja koji pomažu u borbi sa stresom.

Možda te zanima... Dođi na besplatne radionice yoge, pilatesa i zdrave prehrane i potraži savjet liječnika Zdravlje

Jesen je idealna za nove početke i promjene pa zašto ne bismo ovu jesen počeli zdravije? Od 9 ujutro pa sve do 19.00 navečer  na Festivalu zdravlja vježbat će se na otvorenom, zdravo kuhati i naučiti kako najbolje pripremiti svoje tijelo i um uoči specifične jeseni i zime.

Agencija Prime time komunikacije, na čijem je čelu Nevena Rendeli Vejzović, organizira Festival zdravlja, u partnerstvu s Gradom Zagrebom, Gradskim uredom za zdravstvo, a portal missZDRAVA je medijski pokrovitelj Festivala.

 | Author: Festival zdravlja Foto: Festival zdravlja

"Sjedni, 5!"

Jedna od spomenutih radionica jest i mini radionica - SJEDNI, 5!

Sjedenje se već dugo smatra jednim od glavnih čimbenika rizika bolova u leđima, međutim najnovija istraživanja govore upravo suprotno, sjedenje samo po sebi ne uzrokuje bolove u mišićno-koštanom sustavu (vrat, leđa, ramena, kukovi, koljena….).

Tijekom mini radionice „SJEDNI, 5!“ upoznat ćemo pet ključnih preventivnih principa koje će vam omogućiti sjedenje bez boli.

  1. Koji je pravilan i ergonomski položaj tijela tijekom sjedenja?
  2. Koliko je preporučeno sjediti bez pokreta, a da leđa ne pate?
  3. Koje su preventivne vježbe za zglobove i kralježnicu za osobe koje imaju sjedilački način rada?
  4. Kako disati tijekom sjedenja?
  5. SJEDNI-USTANI! Koji kineziološki i zdravstveni programi odabrati ako sjedite više od 8 sati dnevo?

 | Author: Festival zdravlja Foto: Festival zdravlja Mr.sc. Martina Mavrin Jeličić, magistrica znanosti, Sveučilišta profesorica i vlasnica sportsko-zdravstvenog MBS centra (Pantovčak 196A) već 27 godina provodi kineziološke i zdravstvene programe namijenjene klijentima koji osim dobrog izgleda žele i bolje zdravlje. Posljednjih 10 godina svoj je znanstveni i praktični rad posvetila zaštiti zdravlja na radnom mjestu, te kreiranju intervencijskih programa za očuvanje zdravlja mišićno- koštanog sustava (kralježnica).

Tehnike disanja za imunitet i raspoloženje - Joga za imunitet i mentalno zdravlje

Također, riječ će biti i o tehnikama disanja vezanima uz imunitet i raspoloženje, a tu radionicu vodit će Vedrana Sunko. U sklopu njene polusatne radionice bit će predstavljene jednostavne joginske tehnike disanja koje svatko može koristiti za poboljšanje imuniteta, detoksikaciju organizma te bolje raspoloženje.

 | Author: Festival zdravlja Foto: Festival zdravlja Pranayama je rad s vitalnom životnom energijom (prana) putem daha. Redovitim prakticiranjem pranayame održavamo unutarnju higijenu fizičkog tijela jer se putem daha izbacuje oko 70% štetnih stvari te mentalnu higijenu budući disanje izravno utječe na živčani sustav.

Joginske tehnike disanja - pranayame se koriste za prevenciju i liječenje akutnih i kroničnih oboljenja, detkosiciranje organizam, jačanje imuniteta, čišćenje dišnih puteve te poboljšanje mentalnog stanja i raspoloženja, a više o njima saznati možeš i ti ako u subotu, 3. listopada posjetiš Festival zdravlja!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.