Zdravlje 26. siječnja 2024.

Mark Ruffalo: "Sanjao sam da imam tumor na mozgu, otišao na pregled i bio je tu"

Foto: instagram Nakon uklanjanja benignog tumora, Mark Ruffalo je ostao gluh na lijevo uho
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Američki glumac Mark Ruffalo otkrio je tijekom nedavnog gostovanja u podcastu "Smartless" kako je prije više od 20 godina sanjao da ima tumor na mozgu što se na kraju pokazalo istinitim.

Mark Ruffalo (56), poznat po svojoj ulozi Hulka u Osvetnicima, opisao je svoj ludi san zbog kojeg je saznao da ima tumor na mozgu. "Bilo je to kao 'Imaš tumor na mozgu'. To čak i nije bio neki glas, nego više kao spoznaja: 'Imaš tumor na mozgu i vrijeme je da se odmah 'pozabaviš' s time'", opisao je u podcastu "Smartless".

Imao je samo jedan simptom

Unatoč tome što u prošlosti nije imao simptome osim infekcije uha, glumac je rekao da je osjećao neku vrstu propasti pa je odlučio otići liječnici, za svaki slučaj. Ispričao joj je kako je sanjao da ima tumor i bio je svjestan da to zvuči pomalo ludo. "To je ludo, ali nema razloga da se brineš oko toga. Naručit ću te na CT glave pa ćemo vidjeti koliko si lud", Mark je ponovio riječi svoje liječnice. 

CT glave je pokazao da ima masu iza lijevog uha veličine golf loptice. "Rekli su da ne znaju o čemu je riječ dok se ne naprave biopsija", rekao je Ruffalo. Nakon biopsije, otkriveno je da ima akustični neurom ili benigni tumor na glavnom živcu od unutarnjeg uha do mozga koji može utjecati i na sluh i na ravnotežu. “Bilo je zastrašujuće. I također sam osjećao sram zbog toga ili strah kako će to biti percipirano, posebno u mojoj profesiji. Tako da zapravo nisam nikome rekao. Rekao sam svom najboljem prijatelju, svom menadžeru i svojoj obitelji", rekao je Mark 2013. u intervjuu za Udrugu za akustični neurom. 

Znao je da mora reći i svojoj ženi što se događa, ali jednostavno nije mogao jer je trebala roditi njihovo prvo dijete i nije htio pokvariti njezino iskustvo i zamarati ju time. Ipak, tjedan dana nakon što je njegova supruga rodila, sve joj je priznao. Prvo je mislila da se šali, a zatim je počela plakati i rekla da je oduvijek znala da će umrijeti mlad.

Mark je morao na operaciju kako bi liječnici uklonili tumor te je postojalo 20 % šanse da će živac na lijevoj strani njegovog lica biti trajno oštećen te 70 % šanse da će izgubiti sluh na lijevom uhu. Probudio se potpuno gluh na lijevo uho što je tako i ostalo, a paraliza na lijevoj strani lica nestala je unutar godine dana nakon operacije. "Uzmite mi sluh, ali dopustite mi da zadržim svoje lice i da budem otac svojoj djeci", prisjetio se Mark što je u tom trenutku mislio. 

Možda te zanima... Sedam simptoma tumora na mozgu koje je važno prepoznati Zdravlje

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.