Zdravlje Wellness 17. srpnja 2023.

Kako spriječiti trljanje bedara i izbjeći nelagodu

bedra ljeto
Foto: Unsplash Možete odabrati puder za bebe i dezodorans ili nositi hlačice ispod haljine
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Većina nas jedva dočeka ljeto kako bismo uživali u duljim danima, toplijem vremenu i svemu što ljeto donosi. No, s porastom temperature i povećanim znojenjem mnogi od nas doživljavaju trljanje unutarnjeg dijela bedara.

Self prenosi da trljanje bedara nije problem sam po sebi nego to što s tim dolazi i svrbež, crvenilo, a u ekstremnim slučajevima čak i žuljevi. Trenje bedara možete iskusiti bez obzira na veličinu tijela, a može se dogoditi svakome čija se bedra dodiruju. Zapravo, to nije samo problem unutarnjeg dijela bedara - može se dogoditi i s rukama i oko linije grudnjaka. Odnosno, može se dogoditi na bilo kojem dijelu tijela gdje se stvori kombinacija vlage i trenja kože na kožu. Ovo su taktike kojima može spriječiti te pojave. 

Upotrijebite proizvode protiv znojenja 

Dezodorans je izvrsno oružje za zaštitu od trljanja unutarnjeg dijela bedara, budući da je proizvod dizajniran da spriječi znojenje. Samo zato što je namijenjen za pazuhe ne znači da ga ne možete koristiti na nekim drugim dijelovima tijela i tako se boriti protiv vlage. Isto tako, možete koristiti antiperspirant koji osim što može spriječiti znojenje, može vam i dodatno hidratizirati unutarnji dio bedara što je dodatna zaštita od crvenila.

Domaći lijek

Kombinacija kokosovog ulja i kukuruznog škroba može vam pomoći. Zapravo, može vam dati osjećaj klizanja bez da se osjećate previše nauljeno. Neki recepti također dodaju ulje lavande, a najbolje koristi 3/4 šalice kokosovog ulja s 1/4 šalice kukuruznog škroba. Nanesite ga prije nego što negdje krenete ili ga pohranite u malu posudicu i čuvajte ju u torbici kako bi ju koristili kad vam se javi ovaj problem. Ovo je najbolje za situacije s manjom količinom znojenja, poput ljetnog dana kad nećete vježbati, ali ćete biti vani na vrućini. 

Potražite odjeću koja će vam dati sloj tkanine između bedara

Kupnja duljih kratkih hlačica može izgledati kao očigledno rješenje, ali u mnogim slučajevima kad kupujemo odjeću koja nam se sviđa predvidimo funkcionalnost odabranih komada. Isto tako, ponekad može biti izazov pronaći dulje kratke hlačice. Ako ih vidite, kupite ih jer su one definitivno jedan od načina eliminiranja trenja. 

 | Author: Amazon Foto: Amazon Postoje i trake koje sprječavaju trljanje bedara, mogu se nositi ispod haljine i suknje, a mogu se koristiti kao modni dodatak uz kratke hlače. Trake će vam omogućiti zaštitu kože bez ulja i bez kemikalija. 

Dječji puder

Vlaga može razgraditi gornji sloj kože, ostavljajući ju poderanom, iritiranom i bolnom. Kako to možeš spriječi? Možete koristi dječji puder. Puder odlično štiti kožu od znojenja i pomaže koži da ostane suha. 

No, svakako ako je vaše znojenje intenzivno, posjetite svog dermatologa. 

 

Možda te zanima... Japanska voda: Spaljuje masti na trbuhu, leđima i bedrima Dijeta
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    • Default avatar -
      makan

      prirodnim putem: više širiti noge a za napredne i u ležećem položaju na leđima

    Komentiraj, znaš da želiš!

    Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.