Zdravlje 13. listopada 2023.

Kći poznate glumice od malena se bori s anksioznim poremećajem

Foto: Instagram Ava Phillipe posebno je zahvalna na podršci svoje majke Reese Witherspoon
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Ava Phillippe, kći poznatih glumaca Reese Witherspoon i Ryana Phillippea, nedavno je otkrila da pati od anksioznost otkad zna sebe pa je odlučila svojim pratiteljima podijeliti nekoliko savjeta o tome kako se nositi s ovim stanjem.

Ava Phillippe (24) nedavno je na svom Instagramu odgovarala na pitanja i otvoreno govorilo o svom mentalnom zdravlju i intenzivnoj borbi s anksioznošću. "Nosim sam se s anksioznošću otkad znam za sebe, a bila je posebno intenzivna dok sam bila dijete i tinejdžerica', rekla je opisujući intenzivne osjećaje brige i straha s kojima se bori. Otkrila je da su pritisci života pred očima javnosti, pojačani društvenim očekivanjima i željom da uspostavi vlastiti identitet, pogoršali njezinu anksioznost. Svojim pratiteljima otkrila je kako se ona nosi s tim, ali je također napomenula da ne postoji jedno rješenje koje svima odgovara. 

Ava, kao i mnoge slavne osobe koje se bole s mentalnim problemima, želi destigmatizirati probleme mentalnog zdravlja i potaknuti druge da potraže pomoć. Osim toga, zahvalna je na podršci i razumijevanju koje je dobila od svoje obitelji, posebno majke Reese Witherspoon (47) . Ava smatra da upravo obitelj može imati ključnu ulogu u pomaganju pojedincima da se nose s izazovima mentalnog zdravlja i traže liječenje.

Avina priča ukazuje na problem koji je sve prisutniji među mladima. Prema stručnjacima za mentalno zdravlje, anksiozni poremećaji jedan su od najčešćih izazova mentalnog zdravlja s kojima se suočavaju mladi pojedinci. Čimbenici kao što su akademski pritisak, društveni mediji i društvena očekivanja pridonijeli su rastućim stopama tjeskobe piše Mind Help

Možda te zanima... 4 stvari koje ne treba govoriti anksioznim osobama i što reći umjesto toga Zdravlje

Nekoliko savjeta

"Imate svako pravo osjećati se kako se osjećate, čak i ako se to drugima čini čudno. A to što ste strogi prema sebi neće vam pomoći da se osjećate bolje ili da pronađete rješenje", objasnila je Ava. Kada ju uhvati anksioznost, Ava koristi tehnike dubokog disanja i usredotočuje se na okolinu. Također pokušava uključiti svih svojih pet osjetila i podsjeća se da su stresni trenuci privremeni. "Primijetite jednu do tri stvari koje u tom trenutku možete pomirisati, dodirnuti, čuti,... I sjetite se da će taj osjećaj proći, čak i ako se s njime morate nositi neko vrijeme", rekla je.

Jedna od loših navika koju je stekla zbog anksioznosti jest i kopanje po koži, ali radi na tome da se riješi te navike. "To je iz nekog razloga primamljivo, ali mislim da to manje radim što sam starija", priznala je Ava. 

Ava također zagovara ljubaznost, pogotovo na društvenim mrežama pa se ne boji blokirati ljude koji na njezinim objavama ostavljaju ružne komentare. Smatra da je na društvenim mrežama teško ugoditi svima i zadržati pozitivan stav. Za Eonline priznala je da često razmišlja o svim svojim objavama. "Što će to značiti nekom drugom, što to znači meni? Je li ovo korisno? Je li važno? Je li nešto što želim da svijet vidi od mene?", samo su neka od pitanja koja si Ava postavlja. 

Ava shvaća da zbog svoji poznatih roditelja može privući pažnju, ali želi sve promišljeno objavljivati. "Možda neću uvijek sve pogoditi kako treba, ali ću uvijek dati sve od sebe da pokažem nešto dobro. Osjećam se dobro, na više načina, što mogu dijeliti i biti iskrena s ljudima na društvenim mrežama što je više moguće", rekla je.

Možda te zanima... 12 suptilnih znakova anksioznosti Zdravlje

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.