Zdravlje 13. ožujka 2019.

Iza visokog krvnog tlaka stoje nezadovoljene emocije i ljutnja

Vitamin B12
Foto: Guliver/Shutterstock Ustanovili su da su niske razine vitamina B12 povezane s višom razinom ukupnog kolesterola, LDL (lošeg) kolesterola i triglicerida.
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Poznato je kako svako živo biće traga za ljubavlju. Zbog ljubavi se manipulira drugima, a spremni smo i razboljeti se kako bi dobili malo pažnje. Čovjekova je potreba da je voljen, ako toga nema život postaje beznačajan pa je moguće da se javi osjećaj „emotivnog umiranja“.

Mnogi su navikli prikrivati i štititi svoje osjećaje jer njima upravljaju strahovi i nesigurnosti, što bi značilo da više energije koriste djelujući protiv sebe, nego u skladu s obrascem svoje vrste, a to je obrazac ljubavi.

Srce predstavlja ljubav, a krv radost. Kada si uskratimo ljubavi i radosti srce postaje hladno, ispuni se bolom i, ako osoba na vrijeme ne prihvati radost življenja može doći do poremećaja. Do srčanog napada dolazi kada je osoba nesposobna da prima i preradi stresove svog života. To je eksplozija energije koja se pokušava probiti ili slomiti emocionalnu blokadu koju je osoba stvorila.

Možda te zanima... Ako ti je blokirana srčana čakra, ne možeš izraziti osjećaje smijehom! Kolumne

Hipertonija (visoki krvni tlak) nastaje, ako svoje emocije i želje kroz duži period ne realiziramo. Tada živimo blizu konflikta, a ne rješavamo ga. Zbog toga se javlja osjećaj trajnog pritiska u tijelu. Potrebno je suočiti se s problemom, proživjeti ga i otpustiti.

Holistički obrazac tvrdi da emocionalna razina ljudskog bića, što znači unutrašnji emocionalni i duhovni svijet, određuje sve ono što se očituje na fizičkoj razini života. Tako su neizražena ljutnja i negodovanje ključni čimbenici koji izazivaju visoki krvni tlak.

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

Kao i kod većine bolesti, negativna se energija nagomila prije nego što se poremećaj pokaže na fizičkom tijelu. Kada dođe do takvih stanja dobro je napraviti bioenergetski tretman kako bi se spriječio daljnji razvoj bolesti i popravila nastala štetu na energetskom tijelu.

Postoji izravna veza između stresa koji remeti zdravlje i životnu ravnotežu te pojave tjelesnih simptoma, tako na primjer depresija uvijek oslabljuje protok energije kroz tijelo kao i njenu kakvoću.

Kako je Igor ponovno postao poletan

Igor M. (52 g. ), zagrebački poduzetnik koji je godinama radio danonoćno, malo spavao, neredovito i nezdravo se hranio te zapostavio svoje zdravlje. Smatrao je da je najvažnije poslovno uspjeti dok je još u formi. Ali jednog dana više nije mogao zaspati, srce mu je lupalo, osjećao je vrtoglavicu, slabost i nakon toga se pojavio panični strah.

alergija Možda te zanima... Ako si alergična pitaj se zbog čega zapravo ne možeš disati Kolumne

 

Nakon nekoliko dana provedenih u krevetu, shvatio je da je fizički i psihički iscrpljen. Uzimao je veće količine vitamina, sredstva za smirenje i kvalitetno se hranio, ali je strah i dalje bio prisutan. Shvatio je da je izgubio mnogo energije koja se sporo vraćala, a njega su već mučili poslovni problemi te je počeo je osjećati sve veću ljutnju i bijes koji su još više pogoršavali njegovo već poremećeno zdravstveno stanje.

Prijatelj koji je već imao iskustva s alternativnim metodama pomoći, nagovorio ga je da pokuša s bioenergetskim tretmanom. Odlučio se, iako je bio vrlo skeptičan, ali samo prvu terapiju. Objasnila sam mu da je pretjerivanje u poslu izazvalo iscrpljenost i ostale fizičke tegobe koje je u zadnje vrijeme osjećao. Zbog toga je došlo do neravnoteže na svim razinama njegovog bića.

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

Mentalno, odnosno misaono tijelo poremetilo se zbog negativnog načina razmišljanja. Emocionalno, odnosno eterično tijelo izgubilo je harmoniju zbog ljutnje koja je u njemu izazvala osjećaje ne zadovoljstva i nepovjerenja prema drugima, te je smatrao da njegov posao nitko ne može tako savršeno izvršiti kao on sam. Kao posljedica toga došlo je do poremećaja i na fizičkom tijelu, do vrtoglavica, iscrpljenosti i visokog krvnog tlaka.

Nakon što sam mu napravila pet tretmana, rekao je da se osjeća obnovljen, radostan, te da je odlučio napraviti veće promjene u životu, krenuo je s boljom organizaciju posla, želi više putovati te je postao optimističan.

Povremeno dolazi na bioenergetske tretmane, ali preventivno.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.