Zdravlje 29. listopada 2018.

Ivana Plechinger: Zašto je važno razviti ljubav prema sebi

Foto: Borna Filic/PIXSELL
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Nekad pjevačica, a danas spisateljica Ivana Plechinger u srijedu 31.10. u 11 sati gostovat će u emisiji uživo na Facebooku missZDRAVE.

Ivana Plechinger imala je više iskustava kada se uvjerila koliko je život krhak i kako lako može biti izgubljen. Preživjela je moždani udar, sin joj je ozlijeđen u prometnoj nesreći, izgubila je oca... Pa ipak sva su joj ta iskustva bila poticaj za duhovno buđenje. Povodom blagdana Svih svetih kada mnogi razmišljaju o prolaznosti života i prisjećaju se onih koji su ih zauvijek napustili, Ivana će u emisiji missZDRAVE iz vlastitog iskustva pričati kako unatoč teškim životnim situacijama i traumama živjeti sada i ovdje, njegujući ljubav i zahvalnost, a ne strah.

Kako unatoč teškim životnim situacijama živjeti uz ljubav i zahvalnost?

Nekad televizijska voditeljica i pjevačica, a danas spisateljica Ivana Plechinger počela je s ciklusom društvenih radionica u Zagrebu. Prva radionica koju je Ivana organizirala u Makronovi bila je na temu zahvalnosti i što ona znači u našem životu. Ovaj 'alat' za promjenu života počela je koristiti kad je sama patila od depresije nakon koje je uslijedio i moždani udar.

Druga u nizu radionica bavit će se temom ljubavi prema sebi, a ako nas pratiš tijekom Facebook Live prijenosa u srijedu 31.10. i ostaviš svoj komentar na našem Facebook zidu možda baš ti osvojiš mjesto na Ivaninoj radionici koja se održava 6.studenog u Zagrebu.

Koliko skupo nas može stajati neprestana briga?

Ivanu većina poznaje kao pjevačicu i televizijsku voditeljicu i kako sama kaže imala je prilično lijep i uspješan život. Udala se za čovjeka koji ju obožava i dobila dva prekrasna sina, međutim ona je sve to uzimala zdravo za gotovo i pitala se "je li to sve?". Kako je njezina karijera i privatni život išao uzlaznom putanjom, ona je bila sve negativnija i zamišljala samo najgore moguće scenarije. No, u jednom danu joj se život preokrenuo, kad je doživjela moždani udar.  

S Ivanom ćemo popričati o tome što je naučila nakon moždanog udara, kako unatoč teškim životnim situacijama i traumama živjeti sada i ovdje, njegujući ljubav i zahvalnost,  a ne strah.

Prati nas u emisiji uživo koja će se 31. listopada u 11 sati emitirati na Facebooku missZDRAVE.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.