Zdravlje Wellness 04. srpnja 2019.

Imamo recepte: Muškatni oraščić kao sastojak maski za lice i kosu!

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Korištenje muškatnog oraščića može ti dati sjajnu kosu i kožu bez mane. Djeluje protuupalno i pomoći će da ožiljci od akni brže nestanu. Bogat je vitaminima B-kompleksa, vitaminom C, folnom kiselinom, vitaminom A i mnogim antioksidansima poput beta-karotena i kriptoksantina.

Donosimo jednostavne recepte koje možete pripremiti kod kuće sa sastojcima koji su dostupni svima, a donose odlične rezultate.

Žareća maska od muškatnog oraščića

Ako imaš neujednačen ili problematičan ten, mrlje od akni i kožu bez sjaja, ova maska je rješenje za tebe. Žareća maska će blago peckati na pet minuta, ali i osvježiti kožu. Djeluje postupno, a na lice je nanosite dva puta tjedno.

Sastojci:

  1. 1/2 žličice cimeta
  2. 1/2 žličice muškatnog oraščića
  3. 1 žličica meda
  4. 1 žličica svježeg soka od limuna

Priprema: Pomiješaj sastojke tako da dobiješ pastu. Nanesi je na lice i izbjegavaj zonu oko očiju i usta. Drži je 15-25 minuta pa isperi toplom vodom. Nakon toga nanesi kremu koju inače koristiš. 

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

Smirujuća maska za lice

Sastojci:

  • žlica mljevenog muškatnog oraščića
  • žlica punomasnog mlijeka

Priprema: Pomiješaj muškatni oraščić i mlijeko tako da dobiješ gustu pastu. Mlijeko smiruje kožu dok muškatni oraščić ima protuupalno svojstvo. Nanesi na kožu i držite 30 minuta pa isperi.

Možda te zanima... Đumbir protiv prhuti i opadanja kose te maska protiv akni Ljepota i relax

Maska za kosu

Ulje muškatnog oraščića ili muškatni maslac može se naći i u proizvodima za kosu. No možeš ga i samo dodati šamponu i regeneratoru za sjajnu i lijepu kosu.

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

Piling za lice od muškatnog oraščića

Sastojci:

  • 1 žlica meda
  • 1/2 žlice cimeta
  • 1/2 žlice muškatnog oraščića

Priprema: Pomiješaj sastojke u zdjeli. Stavi ih na lice pa masiraj četkicom ili prstima. Piling drži na licu još 15 minuta pa isperi vodom. Za najbolje rezultate, ponovi dva do tri puta tjedno.

Možda te zanima... Japanska maska: Koristi se jednom tjedno i skida godine s lica Zdravlje

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.