Zdravlje Prirodno liječenje 31. listopada 2016.

Biljke koje pomažu uravnotežiti ženske hormone

Žena_Pod_Stresom
Foto: Thinkstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Sve žene, bez obzira na dob, barem jednom u životu su se susrele s nekim od simptoma neravnoteže hormona. Ako si se ikad osjećala nervoznom za vrijeme onih dana, imala poteškoće sa spavanjem ili osjetila noćno znojenje, postoji mogućnost da imaš problem s neravnotežom hormona.

Donosimo ti listu moćnih biljaka za koje postoje znanstveni dokazi o njihovom blagotvornom djelovanju na ravnotežu hormona.

Konopljika za menstrualne probleme

Konopljika normalizira menstrualni ciklus tako da utječe na povećanje razine progesterona. Također, pokazalo se i da utječe na ublažavanje osjećaja tjeskobe, smanjenje pojave akni i plodnost.

Menstruacija otkriva koliko ćeš dugo živjeti!

Hmelj za valove vrućine

Ovaj neizostavni sastojak u proizvodnji piva sadrži značajne količine biljnih estrogena, a rezultati kliničkih istraživanja pokazali su da ekstrakt hmelja može pomoći u olakšavanju valova vrućine te da blagotvorno djeluje na zdravlje kostiju žena u menopauzi.

 | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock

Ginko biloba za PMS

Značajan je broj žena koje pate od simptoma PMS-a, a znanstvenici su otkrili da u tome može pomoći ginko biloba. U jednom istraživanju, u kojem su žene uzimale ekstrakt ginka, dokazano je poboljšanje simptoma osjetljivosti grudi i raspoloženja.

Crvena djetelina za simptome menopauze

Crvena djetelina je izvor izoflavona, biljnih sastojaka koje imaju djelovanje slično estrogenu. Znanstvena istraživanja su pokazala da crvena djetelina ublažava poteškoće sa spavanjem, kognitivne probleme i valove vrućine koji se najčešće povezuju s razdobljem menopauze.

Kora bora za grčeve

Rezultati jednog istraživanja pokazali su da žene koje uzimaju ekstrakt kore bora u obliku dodataka prehrani uzimaju manje lijekova protiv bolova za vrijeme mjesečnice.

Štitnjača je bila uzrok za moje debljanje i depresiju.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.