Zdravlje Zdravlje žena 17. listopada 2016.

7 simptoma tijekom mjesečnice koji upozoravaju da nešto nije u redu

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Mnoge žene teško razlikuju neobične od uobičajenih simptoma mjesečnice. O mnogim stvarima vezanim za tijelo i mjesečnicu, ženama nije ugodno govoriti pa ni s liječnikom. Ovo su neki od simptoma zbog kojih se treba odmah obratiti liječniku.

  • Izrazito jako krvarenje - to se odnosi na količinu krvarenja koja se razlikuje od onog koje uobičajeno imaš.
  • Intenzivni grčevi - iako puno žena ima grčeve tijekom mjesečnice, ne treba ga ignorirati. Ako grčevi postanu iznimno bolni trebaš se obratiti ginekologu jer za njih postoji više uzroka.
  • Krvarenje između dvije mjesečnice - nemaju sve žene redovite mjesečnice, ali pod normalnim se smatra krvarenje svakih 28 do 32 dana. Iako krvarenje između dvije mjesečnice ne mora značiti ništa, ono može biti znak da su hormoni u neravnoteži, tako da ipak treba zatražiti savjet liječnika.
  • Ugrušci - menstrualna krv bi trebala teći lako, ako sadržava puno velikih ugrušaka to može upućivati na miome.
  • Jaka bol u donjem dijelu leđa - iako nije neuobičajena kad se širi u druge dijelove tijela, može biti simptom endometrioze, ciste ili mioma.
  • Bol u zdjelici - može biti znak endometrioze.
  • Bilo koja veća promjena - Treba znati razlikovate obične od neobičnih simptoma. Ne trebaš za svaku malu promjenu juriti kod ginekolga, ali ako je nešto stvarno jako drugačije nego inače ne oklijevaj. Svi navedeni simtomi također ne moraju značiti ništa. Redoviti pregledi će ti omogućiti da znaš što se događa s tvojim tijelom.

Doznaj što znači imati lažnu mjesečnicu.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.