Zdravlje 02. prosinca 2020.

6 trikova kako ostati smiren, fokusiran i bez straha i u najtežim vremenima

Foto: shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Bez sumnje, ova je godina svima donijela mnogo negativnih promjena koje su utjecale na naše mentalno zdravlje. Ipak, postoje načini kako i u najtežim vremenima možeš ostati smirena i zadovoljna.

Uz nekoliko jednostavnih trikova moći ćeš ponovno živjeti ispunjeno i sretno te ponovno vidjeti ovaj svijet prekrasnim mjestom kakvim ono uistinu i jest. Pa kad te sljedeći put netko upita "Kako si?”, odgovor će biti: "Nevjerojatno".

Saznaj koje promjene možeš unijeti u svoj život kako bi ostala sretna i ispunjena, čak i u ovim, ne tako sjajnim vremenima!

Promijeni pogled na sadašnjost

Ako si izgubila bilo koji presudni dio svog identiteta, bilo da je to posljedica ozljede, gubitka posla, kraja veze ili selidbe, razmotri druge pozitivne strane trenutnog trenutka ili situacije. Prisjeti se što je sve dobro u tvom životu, iskoristi svoju kreativnost i započni s novim aktivnostima, sve to će ti pokazati da nisi niti jedna od stvari za koje si mislila da te definiraju.

Možda te zanima... 3 izvora sreće koji nisu vezani za ljude ili stvari Psiha i seks

Prije spavanja pomisli na barem jednu dobru stvar koja ti se dogodila tijekom dana

Ovo je jednostavan trik koji će ti pomoći da se osjećaš ispunjeno i zahvalno.  Pokušaj svakodnevno usmjeravati svoju energiju na pozitivne stvari i svakako ih se na kraju dana pokušaj prisjetiti tijekom vremena to će ti postati rutina.

Pronađi svoje “sigurno mjesto”

Osjećaš da ti je život izvan kontrole? Razmisli o mjestu na kojem se osjećaš ugodno i opušteno i odlazi često tamo. To može biti mjesto za odmor, tvoj vrt ili čak omiljena stolica. Otiđi na ta mjesta kako bi povratila osjećaj sigurnosti. Učini to nekoliko puta dnevno.

Ponovi ovaj citat koji će ti pomoći u smirivanju tjeskobe

"Vjeruj budućnosti i vjeruj da ćeš se uspješno nositi s budućim problemima". Drugim riječima, riješit će se sve što se dogodi u budućnosti, kao i uvijek. Nema svrhe sada brinuti o tome.

Možda te zanima... Najzdravije i najsretnije žene su one bez supruga i potomaka Zdravlje

Izađi u prirodu

Svakodnevno odlazi u prirodu - postoje znanstveni dokazi koji pokazuju kako provođenje vremena u zelenom prostoru može imati pozitivne učinke na mentalno zdravlje. Čak i ako samo telefoniraš pokušaj to raditi dok šećeš parkom.

Na društvenim mrežama slijedi stranice ili vođe pozitivnih misli

"U osnovi spremam svaki post iz Instagram feeda Diega Pereza (@yung_pueblo), učitelja meditacije i pjesnika koji često piše o stvaranju boljeg i pozitivnog okruženja", kazao je Jordan Galloway,  fitnes direktor.  Zaprati stranice koje objavljuju inspirativne citate ili ljude koje prenose pozitivne misle. Sigurno će i tebe inspirirati i potaknuti te da slijediš svoj unutarnji osjećaj na putu ka sreći.

Anksioznost i anksiozne osobe Možda te zanima... 10 navika ljudi koji sami sebe uništavaju Psiha i seks

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.