Zdravlje 20. travnja 2016.

Vikend glavobolje - signal stresa

Spavanje_4450X300_1
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

 Ako ste kronično pod stresom - zbog svakodnevnih poslovnih ili privatnih problema, simptomi su obično suptilniji i teže se prepoznaju. Ovo su (neočekivani) simptomi stresa:

Vikend glavobolje

Nagli prestanak izloženosti stresu može uzrokovati pojavu migrena, tvrde stručnjaci. Zato, drži se navika spavanja i prehrane kao tijekom radnog tjedna kako bi isključili (ili umanjili) utjecaj drugih faktora.

Jaki menstrualni grčevi

Žene koje su pod utjecajem stresa dvostruko češće osjećaju menstrualne bolove nego žene koje nisu pod tenzijom, a i bolovi su mnogo jači. Stručnjaci kažu da stres narušava hormonsku ravnotežu, što uzrokuje bol. Fizička aktivnost reducira razinu stresa i ublažava bol, jer
smanjuje aktivnost simpatetičkog živčanog sustava.

Bol u vilici

Može biti posljedica (nesvjesnog) škrgutanja zubima noću, što se obično pogoršava dok je osoba pod stresom. Ako je to tvoj problem, pitaj svog stomatologa za specijalne štitnike za zube koji se nose noću.

Bizarni snovi

Snovi obično progresivno postaju pozitivniji, pa se tako većina ljudi budi bolje raspoložena nego što je bila prije odlaska na spavanje. Kada je osoba pod stresom, češće se budi, remeti ovaj prirodni proces snova i omogućuje priljev negativnih slika i osjećaja. Potrudi se spavati sedam do osam sati i izbjegavaj konzumiranje kave i alkohola u večernjim satima.

Pročitaj kako da hranom pobijediš stres.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.