Psiha i seks 15. listopada 2023.

Žene nisu jedine koje glume orgazme i muškarci to rade, evo kako

Žene nisu jedine koje glume orgazme i muškarci lažiraju orgazme!
Foto: shutterstock Zdrav seksulni odnos podrazumijeva povjerenje i razumijevanje
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

U seksualnim raspravama o svakodnevnom životu, čin lažnog orgazma uvijek se pripisuje ženama. No, što je s muškarcima?

Ideja da neke žene glume orgazme postala je uobičajena u mnogim scenarijima, osobito u humorističnim. Teško je referirati se na lažne orgazme, a da se ne sjetimo lažnog orgazma Meg Ryan (vrijednog Oscara) u filmu "Kad je Harry sreo Sally". No, valja napomenuti da žene nisu jedine koje glume orgazme i muškarci to rade.

Studije se razlikuju o postotku žena koje tvrde da su odglumile orgazam, a ta se brojka kreće između 50 i 75 posto. Mnogo je manje odstupanja u postotku muškaraca koji tvrde da su se pretvarali kako su doživjeli orgazam. Studije obično zaključuju da je jedan od četiri muškarca barem jednom odglumio vrhunac. 

80 posto parova koji nose čarape tijekom seksa doživljavaju orgazam?

Većina ljudi ne vjeruju da će muškarci glumiti orgazam te se uglavnom pitanja vrte oko toga "zašto" i "kako" muškarci to odglume. Postoji nekoliko čimbenika zbog kojih muškarci glume orgazam koji se čak poklapaju i sa ženskih razlozima lažiranja. Ove zajedničke točke imaju tendenciju uključivati ​​društvenu dinamiku više od bioloških razmatranja. Prvo, pogledajmo razloge zbog kojih se neki muškarci odlučuju glumiti orgazam.

Seks-Igrice Možda te zanima... Donosimo odgovore na 4 neugodna pitanja o seksu Psiha i seks

Zašto muškarci glume orgazam?

Jedan od razloga teatralnosti je da muškarci možda skrivaju seksualnu disfunkciju, poput prerane ejakulacije. Oni mogu sakriti rani orgazam i odglumiti drugi, ako smatraju da je trenutak prikladniji za situaciju. Drugi razlog je da žele uzbuditi partnericu do orgazma. Ponekad, kad osjete da im je partnerica blizu vrhunca, osobito ako ima poteškoća s orgazmom, taj lažni nalet energije može biti dovoljan da joj pomogne da postigne orgazam.

5 načina na koje muškarac može pomoći ženi u postizanju orgazma

Ako muškarac vjeruje da bi njegovo nepostojanje orgazma iz bilo kojeg razloga povrijedilo osjećaje njegove partnerice, mogao bi glumiti orgazam kako bi zaštitio te osjećaje. Drugi razlozi uključuju gubitak interesa za seksualni čin, nezadovoljstvo ili jednostavno žele skratiti seks koji traje predugo. Socijalni psiholog i seksualni terapeut David W. Wahl kaže: "Jednom sam u studiji imao ispitanika koji je dao vrlo iskren odgovor zašto je glumio orgazam: "Slušajte, seks je bio u redu i sve, ali samo sam se htio vratiti svojim videoigrama."

Bez obzira na motiv pretvaranja orgazma, u svakom od ovih razloga muškarci se pridržavaju seksualnog scenarija tvrdeći da su uvijek spremni za seks i sposobni dovršiti čin odnosno svršiti. Vjerojatno je održavanje ovog mita neke muškarce dovelo do lažiranja orgazma jer stavlja pritisak da trebaju imati seks čak i kad su umorni ili ne žele imati spolne odnose. Takva očekivanja prirodno dovode do scenarija u kojima se ishod pretvara u to da je "doživio" orgazam.

 | Author: shutterstock Foto: shutterstock Iako su ukusi kako u životu pa tako i u seksu različiti, ipak postoje neke stvari koje gotovo svi muškarci žele

Možda te zanima... Jedna stvar u seksu daje muškarcima osjećaj muževnosti Psiha i seks

Kako muškarci glume orgazam?

S očitim znakovima ejakulacije koji ukazuju na to da muškarac ima orgazam, kako se to može oponašati? Muškarci i dalje dijele sa ženama kazališnu predstavu uključenu u lažiranje orgazma. Sve se odnosi na pojačano disanje, glasanje te grčenje i napetost tijela. Žena ne mora biti vrhunski obučena na Institutu za kazalište i film Strasberg da bi skužila taj dio prijevare. No, komplikacija je što uključuje ejakulaciju, a lakše je ako se koristi kondom.

Može ga skinuti i ispričati se da će ga odložiti. Osim toga, možda je u prevaru uključeno i malo više "spretnosti ruke". Na primjer, kada je riječ o predstavio lažiranja orgazma, jedan je sudionik istraživanja tvrdio da se “uz gunđanje i stenjanje, šaku punu pljuvačke i pravilan smještaj mogu učiniti čuda”.

Ako radiš ove četiri stvari u krevetu činiš seks dosadnim. Evo kako odnos začiniti

Orgazam kao nužnost ne bi trebao biti dio seksualnog scenarija za muškarce. Orgazam ne treba promatrati samo kao sredstvo za postizanje cilja. Ne postoji mandat koji kaže da orgazam označava kraj seksualnog odnosa. Pretvaranje orgazma također nije rješenje problema. Problem ostaje, pogotovo ako postoji problem s performansama. Doći do korijena svakog seksualnog problema, biti iskren i prenijeti razumna očekivanja može samo doprinijeti ispunjenijem seksualnom životu.

Seks Možda te zanima... Što žene stavljaju na prvo mjesto u seksu i zašto je to loše za oboje? Psiha i seks

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.