Psiha i seks 04. kolovoza 2021.

Jedna stvar u seksu daje muškarcima osjećaj muževnosti

Foto: shutterstock Žene čije vođenje ljubavi uključuje samo spolni odnos imaju niske stope bilo kakvih orgazama
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Kad je riječ o ženskim orgazmima, istraživanje temeljeno na intervjuima otkrilo je da muškarci i žene podržavaju ideju da je odgovornost muškarca "dati" svojoj partnerici orgazam.

Istraživanja su pokazala da muškarci doživljavaju ženske orgazme tijekom seksa kao odraz svoje muškosti. Novinari časopisa Psychology Today proveli su istraživanje kako bi utvrdili je li vrsta postignute stimulacije važna za osjećaje muškaraca. Muškarci su se osjećali jednako muževno kada je njihova partnerica doživjela orgazam zbog spolnog odnosa ili ručne i oralne stimulacije, a manje od vibratora. S obzirom na to da je istraživanje otkrilo da je uporaba vibratora povezana s pozitivnim spolnim funkcioniranjem za žene i muškarce, potrebno je obrazovanje i poticaj za njegovu upotrebu.

Ako radiš ove četiri stvari u krevetu činiš seks dosadnim. Evo kako odnos začiniti

Seks i pritisak ne idu zajedno dobro. Postavljanje orgazma kao konačnog cilja čini orgazam manje vjerojatnim. Unatoč ovoj dobro poznatoj istini među seksualnim terapeutima, mnogi parovi doživljavaju orgazam kao pokazatelj uspješnog seksa i osjećaju se uznemireno zbog nedostatka orgazma kod svog partnera, ako orgazam izostane.

Možda te zanima... Kako prepoznati ženu koja redovito doživljava orgazme? Psiha i seks

Muškarci opisuju osjećaje povjerenja i postignuća kao odgovor na ženu koja s njima doživljava orgazam

Nedavna kvantitativna studija zatražila je od muškaraca da zamisle da je žena s kojom su izlazili i koja im se jako svidjela ili je ili nije doživjela orgazam "tijekom seksa" s njima. Muškarci koji su zamišljali da je žena doživjela orgazam "tijekom seksa" s njima izvijestili su da se osjećaju muževnije od onih koji su zamišljali da njihova partnerica nije doživjela orgazam. Možda se pitaš zašto je "tijekom seksa" pod navodnicima. To je zato što su autori ove inovativne studije koristili ovaj pojam bez definiranja. S obzirom na to da se riječi "spolni odnos" i "snošaj" koriste sinonimno u američkoj kulturi razumno je pretpostaviti da su muškarci u spomenutoj studiji zamišljali partnericu kako s njima doživljava orgazam tijekom snošaja.

Muškarci s ovom osobinom bolje i brže dovedu ženu do orgazma

To ima još više smisla kada se uzme u obzir ono što su znanstvenici nazvali "trenutnim kulturnim scenarijem za seks", koji uključuje "predigru" (samo da bi se žena pripremila za snošaj) i snošaj (tijekom kojeg se očekuje da i muškarac i žena dožive orgazam ). U ovom scenariju muškarac je odgovoran za ženski orgazam i "seks" prestaje kad muškarac ejakulira. Međutim, s obzirom na to da većina žena ne doživi orgazam sama od spolnog odnosa, žene obično prijavljuju lažne orgazme tijekom spolnog odnosa kako bi zaštitile ego i osjećaj muškosti svojih muških partnera.

 | Author: shutterstock Foto: shutterstock Položaj kornjače iz Kama Sutre donosi puno zadovoljstva partnerima

Osjećaju li se muškarci muževnijima kada su ženski orgazmi uzrokovani stimulacijom penisa tijekom spolnog odnosa u usporedbi s seksualnom aktivnošću bez odnosa?

Stoga su iz Psychology Today proveli još jedno istraživanje, u kojem su zatražili od muškaraca da zamisle da su imali seksualni odnos s privlačnom ženom koja im se jako sviđa i s kojom su imali spolni odnos tri puta. Slično studiji na kojoj se ovo temelji, svi su muškarci (ukupno njih 193) zamoljeni da zamisle da im žena kaže da je rijetko doživjela orgazam s prethodnim partnerima, ali da doživi orgazam svaki put kada ima s njim (1) spolni odnos ; (2) ručno ili oralno stimulira njezin klitoris; ili (3) koristi vibrator na njezinom klitorisu.

Poze za ženski orgazam Možda te zanima... 5 najboljih seks poza za postizanje vrhunskog orgazma! Psiha i seks

Iako su pretpostavili razlike između sve tri skupine, pri čemu su smatrali da će osjećaji muškosti biti najveći u skupini za spolni odnos, nakon čega bi trebala slijediti ručna stimulacija, a zatim uporaba vibratora, to nije ono što su otkrili. Utvrdili su da su oni koji su zamislili da njihov partnerica doživi orgazam kroz spolni odnos ili ručnu i oralnu stimulaciju prijavili veće osjećaje i muškosti i postignuća od onih koji su zamislili da je njihov partnerica doživjela orgazam stimulacijom vibratorom - bez razlika između spolnog odnosa i oralne/ručne skupine. Stoga se čini da se muškarci osjećaju muževnije kada svojoj ženi partnerici daju orgazam koristeći vlastito tijelo (ruke, usta ili penis) nego koristeći vanjski objekt (vibrator)..

Ovo otkriće u skladu je s mišljenjem da muškarci osjećaju kako uživanje žena u seksu ovisi o njihovoj tehnici i vještinama kao ljubavnika

Drugačije rečeno, čini se da se muškarci osjećaju muževno zbog ženskog orgazma, sve dok smatraju da je orgazam izazvan vlastitom sposobnošću, a ne vanjskim objektom. Čini se, dakle, da su sveprisutni mitovi i nesporazumi u vezi s vibratorima - uključujući i to da su oni zamjena za muškarce ili čine muškarce nepotrebnima u seksu - utjecali na muškarce u ovoj studiji da se osjećaju manje muževno.

Tantričkim seksom do višestrukih orgazama: U čemu je tajna ovog načina vođenja ljubavi?

To je, međutim, velika šteta, s obzirom na to da su dvije druge studije pokazale da žene i muškarci koji koriste vibratore imaju bolje spolno zdravlje. Jedno je istraživanje pokazalo da su žene koje koriste vibratore prijavile više želje, više uzbuđenja, više vlažnosti i  orgazama i manje seksualne boli. Prema jednom od autora studije, "Studija o upotrebi ženskih vibratora potvrđuje ono što mnogi liječnici i terapeuti znaju desetljećima - da je uporaba vibratora povezana s pozitivnom spolnom funkcijom kao što su želja i lakoća orgazma, a to je rijetko povezana s bilo kakvim nuspojavama. "

Možda te zanima... 6 zapanjujućih načina kako možeš doživjeti orgazam bez dodira Psiha i seks

Dodatno, druga studija otkrila je da muškarci koji uključuju vibrator u seks sa svojim ženama također imaju bolje seksualno funkcioniranje, u smislu erektilne funkcije, zadovoljstva spolnim odnosom, orgazmičke funkcije i seksualne želje. Muškarci koji koriste vibratore iskreno razumiju žensko spolno funkcioniranje i taqko vrše manji pritisak na sebe da stimuliraju partnericu do orgazma.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.