Psiha i seks 02. srpnja 2021.

6 zapanjujućih načina kako možeš doživjeti orgazam bez dodira

Foto: shutterstock Moguće je da se žene seksualno stimuliraju i samopodmazuju u snu pa na taj način i dožive orgazme. To se događa tijekom REM ciklusa, gdje je um najaktivniji
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Žene mogu doživjeti orgazam bez tjelesnog dodira, odnosno stimulacije. Voljom misli moguće je, a to se događa uglavnom u snu, doživjeti nevjerojatna seksualna iskustva.

Orgazmi su sjajni. Valovi užitka praćeni osjećajem opuštenosti i zadovoljstva praktički su definicija nevjerojatnog. No, jesi li se ikad zapitala je li moguće doživjeti orgazam bez seksa? "Vrlo moguće!", Kaže Lola Jean, seksualna edukatorica i stručnjakinja za mentalno zdravlje, za Elite Daily. "Naša su tijela vrlo pametna, jer ako im vjerujemo i pustimo ih da rade na autopilotu, mogu nas zapanjiti." Gotovo kao da naša tijela samo čekaju na blagostanje u stanjima užitka. Evo nekoliko iznenađujućih načina za koje stručnjaci kažu da možeš doživjeti orgazam bez dodirivanja ili seksa.

Tantričkim seksom do višestrukih orgazama: U čemu je tajna ovog načina vođenja ljubavi?

Možeš doživjeti orgazam dok spavaš

Moguće je da se žene seksualno stimuliraju i samopodmazuju u snu pa na taj način i dožive orgazme. To se događa tijekom REM ciklusa, gdje je um najaktivniji, i možda je najneočekivaniji primjer orgazma bez dodirivanja. Prema časopisu Women’s Health Magazine, tijekom REM-a tijelo "doživljava autonomne fluktuacije". Drugim riječima, krv teče kroz različite dijelove tijela - uključujući i genitalije. "Mozak je definitivno moćan spolni organ", kaže za Elite Daily stručnjakinja za seks i osnivačica Good for Her Carlyle Jansen. „Često se budimo iz intenzivnih snova s ​​osjećajem da smo upravo proživjeli ono što se dogodilo u snu. Ako je to tako, zašto onda i mi ne bismo imali intenzivna seksualna iskustva koja se također osjećaju kao stvarna? "

Dok vježbaš, možeš doživjeti orgazam

Trebaš li inspiraciju da danas posjetiš teretanu? Što ako kažemo da bi mogla doživjeti "coregazam"? Možda zvuči kao nova pomodnost u vježbanju, ali zapravo je riječ o orgazmu izazvanom vježbom, snažnom samostalnom primjeru kako iskusiti orgazam bez masturbiranja. "Vježbe koje uključuju aktiviranje dna zdjelice, nisu korisne samo za kontrolu zadovoljstva i izdržljivosti u određenim seksualnim pokretima, već ponekad mogu rezultirati orgazmom", objašnjava Jean. Treninzi s kojim ćeš najvjerojatnije doživjeti orgazam su bilo koja vježba koja uključuje trbušne mišiće, ali i dizanje utega, joga (o tome više pogledaj u nastavku), vožnja biciklom, trčanje ili čak i šetnja i planinarenje.

Poze za ženski orgazam Možda te zanima... 5 najboljih seks poza za postizanje vrhunskog orgazma! Psiha i seks

Možeš doživjeti orgazam samo razmišljajući o seksu

Neke žene (uključujući Lady Gagu) izvijestile su da su sposobne pomisliti na orgazam i doživjeti ga. Zvuči li to kao san? Pa, postoje teorije koje to podupiru. Dr. Barry Komisaruk, koautor knjige The Science Of Orgasm, rekao je za Daily Mail: "Centri za zadovoljstvo mozga povezani s orgazmom uključe se kod žena koje zamišljaju da doživljavaju orgazam na jednak način kao i kod žena koje orgazam doživljavaju na više konvencionalan način. "Pogotovo kad se erotska napetost pojača, neke žene se mogu toliko uzbuditi da mogu doživjeti orgazam ne dodirujući se", objašnjava ona. Ako želiš pomoć u procesu, Jansen predlaže ritmično stiskanje mišića zdjelice dok duboko dišeš.

 | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock Neke žene (uključujući Lady Gagu) izvijestile su da su sposobne pomisliti na orgazam i doživjeti ga. Zvuči li to kao san? Pa, postoji neka znanost koja to podupire

Možeš postići orgazam tijekom poroda

Mislimo da ne bi mogle smisliti scenarij manje seksi od porođaja, ali, kako se pokazalo, trudovi i orgazmi mogu koegzistirati. Zove se "orgazmičko rođenje". Prema dr. Christiane Northrup: "Beba silazi porođajnim kanalom te prolazi kroz potpuno iste položaje kao i penis kad ulazi u rodnicu da bi izazvao orgazam", rekla je za ABC News. "To je povezano s ogromnom hormonalnom promjenom u tijelu, više prolaktina, više oksitocina, više beta-endorfina - to su molekule ekstaze."

Možda te zanima... Postoji 11 tipova orgazama, a za neke sigurno nisi znala Psiha i seks

Možeš doživjeti orgazam dok se baviš jogom

Ako si ikad pohađala tečaj joge, znaš da se orgazmi mogu postići uslijed dubokog disanja i savijanja dna zdjelice. Dakle, ideja da bi mogla doživjeti orgazam na satu joge možda neće predstavljati veliko iznenađenje. Jedan od ciljeva joge je povećati snagu mula bandhe, poznatih i kao mišići oko genitalija. Ako vježbaš jogu, znaš da ponekad duboko dišeš dok radiš ekvivalent Kegelovim vježbama. Uz to, seksolog dr. Jeffre TallTrees rekao je za The Daily Beast, "Kada žene angažiraju svoje PC mišiće 'pubococcygeus', ​​tkivo oko g-točke nabubri, što može dovesti do vrhunca." 

Orgazam možeš postići stimuliranjem pupka

Prema časopisu Men's Health, objašnjenje ovog fenomena je da stimulacija pupka može pogoditi vagusni živac, "granastu strukturu" koja zapravo povezuje cerviks i mozak putem trbuha. Iako orgazmi pupka mogu zvučati neobično, postoji stvarna znanost koja to podupire, kaže Jean. „Postoji zanimljiva studija koju je odsjek za psihologiju u Rutgersu proveo na ženskim vulvama koje su bile paralizirane od struka prema dolje. Iako nisu imale osjećaj u vulvi ili vagini kad je vagusni živac bio stimuliran imale su orgazam.

Zajednički orgazam: Uz ovih 6 savjeta istovremeno do vrhunca

To je zbog vagusnog živca koji završava unutar vrata maternice, a to je rezultiralo tom stimulacijom. Vagusni živci teku od stražnje strane našeg mozga prema tijelu i završavaju unutar vrata maternice. Vagusni živac je početak živčanog sustava i najopsežnija raspodjela kranijalnih živaca ”, objašnjava Jean. "To je također razlog zašto mnogi ovu vrstu orgazma mogu opisati kao orgazam cijelog tijela s obzirom na opseg vagusnog živca." 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.