Psiha i seks Moje emocije 11. travnja 2022.

Žene "luduju" za nižim muškarcima, a istraživanja pokazala zašto

Foto: Instagram Volodimir i Olena Zelenski, Nicole Kidman i Keith Urban, Joe Jonas i Sophie Turner
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Aktualni trend na društvenim mrežama pokazao je da su žene "poludjele" za nižim muškarcima, a nekim slavnim parovima razlika u visini nije bitna.

Korisnici novog Tik Tok i Twitter trenda s hashtagom #ShortKingSpring slave muškarce nižeg rasta. Klasični ideal visokog, tamnokosog i zgodnog muškarca odlazi u zaborav, dok se na društvenim mrežama dijeli ljubav prema muškarcima koji su 172 cm ili niži. Iako se izraz 'short king' (niski kralj) koristi još od 2018. te se u nekim slučajevima smatrao uvredom, ove je godine postao sve popularniji na TikToku, a hashtag #shortking dosegao je preko 340 milijuna pregleda na TikToku.

Mnogi influenceri su 2022. proglasili kao godinu "niskih kraljeva", a nekim slavnim parovima razlika u visini ne predstavlja problem. Zvijezde poput Toma Hollanda (173 cm), Keitha Urbana (172 cm) i Joea Jonasa (170 cm) ponosno šetaju crvenim tepihom sa svojim znatno višim partnericama. Jedan od poznatijih nižih glumaca Tom Crusie, koji je prema nekim izvorima visok između 165 i 170 cm, bio je u braku s Nicole Kidman (178 cm) i Katie Holmes (175 cm), tako da i njemu visina očito nije predstavljala problem. 

@abbieherbert SHARE AND TAG ALL SHORT KINGS AND TALL QUEENS!!! LIKE FOR PART 2 #short #tall #height #heightdifference #couple #husbandwife #couplegoal #relatable #comedy #viral #pose #fyp #4u #surprise #shortking #parents #parentsoftiktok #itsajoke #couplecomedy #tutorial ♬ Monkeys Spinning Monkeys - Kevin MacLeod & Kevin The Monkey

Je li visina bitna ženama?

Iako je ženama visina bitan faktor, prema nekim istraživanjima, ženama su visoki muškarci više samo za zabavu, dok niže muškarce vide kao bolje bračne partnere. Iako viši muškarci više zarađuju, imaju bolji društveni status i manji rizik od bolesti, psiholog Nick Neave smatra da prednosti tih karakteristika brzo nestanu jer "vođe čopora" obično nisu baš dragi muškarci. 

"Za kratkoročnu vezu, želite nekoga tko vas seksualno privlači. Ali za dugotrajnu vezu, želite nekog popustljivijeg, ljubaznog i brižnog, osobito ako planirate imati djecu", smatra psiholog Neave. Dodaje kako muškarci ne bi trebali kriviti svoju visinu za neuspjeh sa ženama jer "žene gledaju cijelu sliku - koliko je muškarac visok, kako se oblači, kako govori, koliko je obrazovan i čime se bavi". 

Zendaya i Tom Holland | Author: instagram Foto: instagram Slavni hollywoodski par Zendaya i Tom Holland ne mare za razliku u visini

Istraživači su pokazali 110 žena slike šest parova različite visine. Muškarci su prosječno bili 19 % viši od žene s kojom su na slici do 4 % niži. Zatim su žene zamolili da odaberu svoju idealnu visinsku razliku i za kratkoročne i za dugoročne veze. Visoki muškarci bili su dvostruko popularniji za kratkoročne veze nego za dugotrajne veze, prema nalazima objavljenim u časopisu Biological Psychology. Znanstvenici su također pogledali kako je plodnost žena utjecala na njihov izbor partnera. Otkrili su da žene u doba mjeseca kada su najplodnije više privlače viši muškarci.

Druga istraživanja su pokazala da žene odbija razmetanje. Puno je vjerojatnije da će ih privući muškarci koji izbjegavaju nepotrebne rizike od onih koji pokušavaju impresionirati nesmotrenim ponašanjem, kao što je prebrza vožnja.

4 pogreške koje muškarci rade u braku Možda te zanima... 4 velike pogreške zbog kojih muževi postaju bivši Psiha i seks

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.