Psiha i seks 16. ožujka 2022.

4 velike pogreške zbog kojih muževi postaju bivši

4 pogreške koje muškarci rade u braku
Foto: shutterstock Problem nastaje kada se tvoj muž psihički ulijeni u braku jer mu postane previše udobno i sve uzima zdravo za gotovo
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Iako možda misliš da si u sretnom braku, ove četiri pogreške mogle bi te potaknuti na razmišljanje o razvodu.

Muškarci ponekad nisu ni svjesni da svojom predvidljivošću, lijenošću i sebičnim ponašanjem mogu uništiti svoj brak. Ako tvoj muž radi jednu od ove četiri velike pogreške, možda je razvod puno bliže nego što on misli i začas će morati naći novo mjesto za spavanje. 

Ulijenio se

Muškarci često nabace nekoliko kilograma u braku, ali to i nije toliki problem. Problem nastaje kada se i psihički ulijene u braku. Postane im previše udobno i sve uzimaju zdravo za gotovo. Možda se brak za tvog muža čini lakim i smatra da ste se vjenčali jer ste bili savršeni zajedno. Također misli da s tobom može pokazati svoje pravo "ja" i raditi što god poželi te da će sve biti sasvim u redu. No, mnogi muškarci se tu prevare.

Daleko od toga da žene ne mogu pogriješiti, ali muškarci su ti koji ne paze na sitnice. Ako tvoj muže ne razmišlja o vašem braku ili tebi onoliko koliko razmišlja o poslu, o tome koliko novaca ima ili što će jesti za ručak, onda postoji problem. To znači da funkcionira automatski na određene stvari i ne razmišlja previše o njima što je velika greška s njegove strane. Ako ne počne obraćati pažnju na vaš brak i sitne detalje, osuđen je na propast.

Seks se uvijek vrti oko njega

Možda ne radi to namjerno, ali ako se seks u vašem braku uvijek vrti oko njega, to je veliki problem. Tvoj muž možda misli da je u formi i uvijek je spreman za seks, a osjeća se i zadovoljno s time koliko često to radite jer se ne mogu svi time pohvaliti. No, ako mu često otvoreno pokušavaš reći što tebi odgovara ili ne odgovara u krevetu, a on ne sluša i ne uzima tvoje mišljenje u obzir, onda je seks definitivno vezan samo za njegov užitak.

Možda tvoje povjerenje i samopouzdanje interpretira kao da ne radi nešto krivo, a seks je za njega samo nešto što radi sa svojom zgodnom ženom. Ako uskoro ne nauči kako biti bolji ljubavnik za tebe, sigurno bi mogao požaliti. 

Rastava braka Možda te zanima... Znakovi koji ukazuju da je vrijeme za rastavu Psiha i seks

Ne pomaže plaćati račune

Možda voliš rješavati financije i dobra si u tome, ali to ne znači da tvoj muž ne može pomoći. Ako misli da može financijski pomoći samo putem svog posla, onda se vara. Koliko god je zadovoljan svojim poslom i ima dobru plaću, ne bi trebao na tebe prebacivati brigu da sama brineš o obiteljskim financijama, bez obzira koliko si ti vještija i odgovornija u tome.

Možda jesi neovisna i snažnog duha, ali sigurno želiš osjećati da se tvoj muž brine o tebi, a to i zaslužuješ. Želiš osjetiti sigurnost koja proizlazi iz toga da je tvoj muž svjestan i proaktivan kada je u pitanju održavanje zajedničkog života. Dio te sigurnosti proizlazi iz plaćanja računa, ulaganja i shvaćanja koliko je primjerice potrebno za kupovinu namirnica i ostalih stvari potrebnih za život. Tvoj muž se mora znati nositi s tim i odigrati svoju ulogu u tome. 

Plaćanje računa u braku | Author: shutterstock Foto: shutterstock Bez obzira koliko si vještija i odgovornija u plaćanju računa, u braku to ne bi trebala biti samo tvoja odgovornost

Rekao je stvari koje nikada ne može vratiti

Nikad, ali baš nikad, se izgovorene riječi ne mogu izbrisati. Ako je tvoj muž rekao nešto nepromišljeno, godinama može pokušavati ispraviti to, ali kada su u pitanju riječi koje su te povrijedile, teško ih je zaboraviti. Ponekad su to riječi koje je izgovorio u žaru svađe ili riječi koje nije ni mislio. Upravo to je njegov glavni obrambeni mehanizam kako bi objasnio zašto je nešto rekao.

Situacije u kojima se prepirete možda će riješiti na taj način da "podigne zidove" kako bi se zaštitio od tvojih optužbi ili izbjegao raspravu. To je s njegove strane vrlo nezreli i glup način rješavanja situacija u kojima se ne slažete. Bez obzira je li svađa o nekoj sitnici ili vrlo bitnoj stvari, nikada ne bi trebao govoriti zle ili gadne stvari. Morao bi naučiti kontrolirati emocije i stvari koje ti govori, pogotovo u tim trenucima, koliko god to teško bilo. 

Možda te zanima... 10 muškaraca otkrilo je trenutak u kojem su znali da žele razvod Psiha i seks

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.