Psiha i seks Moje emocije 08. rujna 2017.

"Zašto više neću stavljati svoje atraktivne fotografije na Instagram"

Zena-Sreca-Baloni-M
Foto: Thinkstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Instagram je preplavljen fotografijama lijepih i zdravih žena u bikinijima, ali Sophie Gray njezini sljedbenici više neće moći vidjeti u bikiniju. Blogerica Gray izjavila je da je donijela tu odluku jer želi promicati zdraviju sliku ženskog tijela.

Umjesto svojih fotografija u oskudnoj odjeći i video vježbi za savršeno tijelo, Gray objavljuje inspirativne citate o ljubavi prema tijelu takvo kakvo jest. Nakon što je odlučila promovirati prirodni izgled tijela, izgubila je 70 tisuća sljedbenika na Instagramu u roku od godinu dana.

Možda te zanima... Otkrivena "prevara" ravnih trbuha na Instagramu Dijeta

Sophie kaže da je tu odluku donijela kad je imala panični napadaj prilikom povratka kući s jednog putovanja. "Počela sam primjećivati da imam otpor da budem 'fitness osoba', priznala sam sebi da to nisam prava ja. Izgradila sam tu sliku o sebi i stekla veliki broj sljedbenika i nije bilo lako odreći se te uloge", kaže Gray.

 

Today I had breakfast, went to the farmers market, had chocolate covered almonds, lunch, and this doughnut. I also plan to work out, go to the dog park and have dinner. To some this may sound like a super average day. And it is - but to me, this is the type of day "the fitness @wayofgray" was having me miss out on. For her, there was always a photo shoot coming up. What if those chocolate covered almonds ruined the photos? What if the workout wasn't tough enough? BREAD?! I know this may sound silly. I may be called vain, or foolish or some other word to belittle my experience. Not understanding this experience doesn't mean it wasn't real for me. You may also think I'm encouraging others to be unhealthy, and that's not it either. I understand that @wayofgray's old images may have been inspiring. And, to that I say there are tons of those accounts you can follow for those images. But, I know those images were damaging for many. While I believe we all must take accountability for our experiences, it doesn't make contributing to others insecurities any easier. But, most importantly, those images made Sophie Gray feel inadequate. Everything I did revolved around those photos. I was constantly worrying about my body image because my "worth" through this channel depended on it. Again, this can make me seem vain. But, I was the one behind the account for 3 years. I saw what images performed better. I saw what people wanted to see - fitter, thinner, more defined, & perfect. This is why @wayofgray is what it is now. This is why I'm here talking about accepting the shit out of yourself. This is why I want you to fucking love yourself. Because, if you always think you have to be something to be enough, you never will be. But, if you can wrap your head around the truth that you are enough exactly as you are, freedom awaits you. Freedom from others judgement. Freedom from your food fears. Freedom from your insecurities. And freedom from needing to be someone or something other than yourself. You, exactly as you are now, are enough. PS.. quiz through my link in my bio to see how you feel about yourself! Plus free gifts! 😘❤️

A post shared by Sophie Gray (@wayofgray) on

Nedavno je na svom profilu objavila fotografiju na kojoj jede krafnu i napisala: "Shvaćam da je moj stari izgled bio inspiracija za mnoge, ali i da je mnoge ubijao u pojam. Naravno, kad sam bila mršavija i 'savršenija' i provučena kroz filtere da sam bila popularnija, ali dosadilo mi se stalno brinuti o tome kako izgledam i biti ovisna o komentarima i vlastitoj taštini", objasnila je Gray i dodala: "Drago mi je da sam se odlučila na ovaj korak, da mogu biti ono što jesam i potaknuti i druge da to učine. Željela sam poslati poruku da se jedino isplati biti ono što jesi i nadam se da sam u tome i uspjela."

Možda te zanima... Poziranje vs. spontanost - Instagram preplavile dramatične usporedne fotografije Fitness

Grey na smatra da je loše objavljivati fitness fotografije na Instagramu, ali smatra da je bitno za osobe koje slijede instagramere da razmisle kako se osjećaju kad gledaju te slike. "Moj profil na Instagramu je bio fitness jer sam se u tom području osjetila prihvaćenom, naišla sam na odobravanje. Ne želim sebi zamjerati ni što sam to činila, niti što sam odlučila prestati jer činjenica je da mi svi želimo biti voljeni i prihvaćeni i tražimo način kako da to učinimo. Tražila sam ljubav 'okolo' zato jer je samoj sebi nisam dala dovoljno", rekla je Gray.

Sophie Gray nije jedina zvijezda Instagrama koja se pobunila protiv nerealno postavljenih standarda ljepote. Anna Victoria, primjerice je objavila fotografije na kojima se vidi da je naduta jer je htjela pokazati da i osobe koje vježbaju i paze na prehranu pate od te tegobe.

Možda te zanima... Glumica Blake Lively na Instagramu otkriva što stvarno jede Hrana

Naravno, dobro je biti ponosan na svoj lijep izgled i kad naporno vježbaš i trudiš se da to i pokažeš. Ali najvažnije je da voliš sebe takvu kava jesi i ne pokušavaš postići nedostižne ideale.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.