Psiha i seks Moje emocije 14. rujna 2017.

Struk je sve deblji, a kredit sve veći? Pročitaj ovo ako se bojiš budućnosti!

Zabrinuta
Foto: Thinkstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Prepoznaješ li se u nekim od sljedećih misli koje ti skaču po mozgu i ne daju ti mira: što ako ostanem bez posla kako ću plaćati kredit, što ako se razbolim tko će se brinuti o djeci i plaćati kredit ili što ću s borama, situacija će biti sve gora, a struk sve deblji i tako unedogled. Stani, jer, ako stalno razmišljaš o budućnosti zaboravljaš biti u sadašnjosti.

Ako se pitaš se što ćeš učiniti ako se to i to dogodi ili kako ćeš se nositi s nekom situacijom – a vjerojatno se ništa od toga neće ostvariti. Dobro je biti pripremljen, ali nezdravo je biti opsjednut. Nezdravo je iznova i iznova fokusirati se na nešto loše, jer tvoje tijelo svaku misao proživljava i to je potpuno loše za zdravlje. Ako uvijek razmišljaš o budućnosti, zaboravljaš uživati u sadašnjosti. Ne uviđaš ljepotu u svojim prijateljima, u obitelji, u prirodi oko tebe. Oči ti klize u prošle dobre trenutke u životu, jer živiš u svojim mislima umjesto da živiš u stvarnom svijetu.

Meditacija_4 Možda te zanima... Mudre riječi britanskog filozofa o beskorisnosti pravljenja planova za budućnost Psiha i seks

Ako uvijek razmišljaš o budućnosti, izlažeš se stresu. Nikad ne uživaš u hrani koju jedeš ili u vožnji automobilom, jer uvijek čekaš što će se dogoditi sljedeće. Pitaš se kamo će te tvoje radnje odvesti umjesto da živiš u trenutku. Kada stalno razmišljaš o budućnosti, ti samo vidiš veliku sliku umjesto da obratiš pažnju na male stvari, male korake koje će te dovesti do uspjeha. Previše naglaska stavljaš na događaje koji nisu važni, a zanemaruješ stvari koje jesu važne.

Možda te zanima... Znaš li da tvoja prošlost, sadašnjost i budućnost postoje istovremeno? Psiha i seks

Ako stalno razmišljaš o budućnosti, uništavaš svoju prisutnost. Uvjeravaš se da ćeš za dvije godine od sada ili deset godina biti bolja, da ćeš biti tada sretna. A zapravo sve što činiš je da svoju budućnost zamišljaš obećavajućom, a sadašnjost dosadnom.

Strah_1 Možda te zanima... Kako izgleda nepotrebna zabrinutost? Psiha i seks

Vrijeme je da prekineš i zaustaviš svoje beskrajne brige o budućnosti. Jer budućnost još nije stigla, a kada dođe ti bi mogla biti jako loše, jer zanemaruješ sebe u sadašnjosti. Naravno, ne znači da bi trebala prestati razmišljati o sutra. Čini ono što te veseli kako bi se bolje pripremila za lijepu budućnost, misli pozitivno, vjeruj sebi, pouzdaj se u svoje pozitivne i svoje ciljeve i tako ćeš otpustiti strahove za budućnost. Prestani se buditi znojna i plašiti se za sutra. Prestani se mučiti uz nepotrebne misli. Prestani naglašavati sutra jer zaslužuješ sreću danas.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.