Psiha i seks 09. svibnja 2016.

Kako izgleda nepotrebna zabrinutost?

Strah_1
Foto: Thinkstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Anksioznost je normalna i zdrava reakcija. Svatko je doživljava u opasnim ili zabrinjavajućim situacijama. Kad je osoba anksiozna svi procesi u tijelu se ubrzaju što omogućava brzu reakciju u teškim situacijama. Sportaš koji nije motiviran za utakmicu ili student koji ne osjeća tremu pred ispit ne može očekivati da će dati najbolje od sebe. Ujedno, strah ponekad može biti opravdan i omogućiti da se spriječe loše posljedice

Anksioznost postaje problem kad se pojavi u vrijeme kad ne postoji stvarna opasnost ili kad se nastavlja dugo nakon što je stresna situacija prošla. Također, čak i najbliži oblik tjeskobe može narušiti tvoj pogled na sebe i druge koji te okružuju.

Iako tjeskobu često uzrokuju stresne situacije, zapravo anksioznost možda nije odraz pravog stanja stvari. Buzzfeed u nedavno objavljenom videu pokazuje kako tjeskoba i osjećaj straha ponekad nemaju smisla, odnosno nisu potpuno opravdani.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.