Psiha i seks Moje emocije 28. kolovoza 2016.

Mudre riječi britanskog filozofa o beskorisnosti pravljenja planova za budućnost

Meditacija_4
Foto: Thinkstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Možda si više puta čula da život nije utrka nego putovanje u kojem treba uživati. No, život ne bi trebao biti ni putovanje prema cilju, nego glazba. Kroz život bi trebali plesati i uživati u svakom trenutku, a ne putovati prema nečemu i neprestano raditi planove za novi korak.

Tako nešto bi se dalo iščitati iz riječi koje je za sobom ostavio Alan Watts, britanski pisac i filozof te jedan od najpoznatijih tumača istočnjačke filozofije za suvremeni Zapad.

"Više je nego istina da samo ako živimo u sadašnjosti mi zaista uživamo u svim zadovoljstvima života i eliminiramo svaki strah od budućnosti, nervozu ili depresiju. Pravljenje planova za budućnost je korisno za one koji znaju kako uživati ​​u budućnosti kada ona bude sada. Beskorisno je živjeti za budućnost kada je ne živimo onda kada dođe. Učite živjeti sada i moći ćete uživati ​​u svemu ostalom što vam bude dolazilo.", govorio je Watts.

U video pogledaj više o njegovom govoru o tome da život nije putovanje. Ujedno pročitaj 8 zlatnih pravila za dobar život!

Alan Watts - Why Your Life Is Not A Journey from David Lindberg on Vimeo.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.