Psiha i seks Moje emocije 24. rujna 2020.

Stručnjaci otkrivaju moćnu tehniku za održavanje mentalne stabilnosti u stresnim vremenima

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Beauty, Dentex & Health Expo 2020 online edition inovativni je događaj koji će se prvi put u Hrvatskoj prezentirati novim digitalnim konceptom u periodu od 21. do 27. rujna preko Entrio platforme uz prethodno kupljenu kotizaciju.

Beauty, Dentex & Health Expo 2020 online edition počeo je, a sudjelovati možeš i ti preko Entrio platforme uz prethodno kupljenu kotizaciju. Sadržaj koji te tamo očekuje organiziran je u suradnji s Ivom Belé, trenericom načela uspjeha te je namijenjen širokoj i stručnoj publici.

Kako stoji na službenim stranicama, uz deset edukativnih predavanja, održat će se i šest panela iz područja motivacije/psihologije, zdravlja, nutricionizma/sporta, prodaje, poduzetništva i beauty segmenta:

  • Kako zadržati mentalnu stabilnost u stresnim vremenima
  • Aktivirajmo zdravlje zdravim navikama
  • Balansirana prehrana i tjelovježba za više energije
  • Kako poslovati u nepredvidivim okolnostima
  • Izazovi kao prilike u poduzetništvu
  • Ljepotom do samopouzdanja

Mentalna stabilnost u teškim vremenima

Četvrti dan rezerviran je za dva panela. Prvi se odnosi na zdravlje te nosi naziv "Kako zadržati mentalnu stabilnost u stresnim vremenima?" U njemu će sudjelovati Matej Sakoman, Branka Bartolić, prof.dr.sc. Dubravka Miljković te Helena Valečić.

U trenutnoj situaciji pandemije korona virusa u cijelom svijetu, stres, strah i panika su prirodne i očekivane reakcije. Svi smo na neki način uključeni i cijeli naš uobičajeni život je stao. No, kako unatoč tome zadržati mentalnu stabilnost?

Stresne situacije postale su dio naše svakodnevice stoga nije iznenađenje da postoji povećana potražnja za psihološkim savjetovanjem. Izolacija, rad od kuće i propisana fizička distanca zapravo su dovele do obogaćenja psihološkog savjetovanja. Naravno da se takav tip rada ponekad ne može mjeriti s fizičkom prisutnošću, ali na ovaj način, klijenti znaju da pomoć mogu dobiti uvijek i svugdje.

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

Izazova, kao i loših trenutaka, uvijek će biti. No, što god da se zbiva mi biramo kako ćemo se prema tome postaviti i kako ćemo određene stvari interpretirati. Neke teškoće zbližavaju ljude pa je tako i ova trenutna situacija ipak dovela i do puno pozitivnih stvari. Od toga da socijalna distanca nikad nije bila manja pa do toga da smo bolje upoznali sebe. Postoji nada da ćemo iz svega ovoga izaći jači i bolji. Puno smo moćniji nego što mislimo.

Kako se što više prilagoditi situaciji?

Svi panelisti navode da postoje različiti načini kako se prilagoditi i kako si olakšati sveukupnu situaciju, no slažu se u tome da treba obratiti pažnju na ono pozitivno. "Dovoljno je svaki dan sjetit se 3 dobre stvari koje su nam se dogodile u danu ili 5 stvari na kojima smo zahvalni. Posebno ističu kako čovjek ne može biti nezadovoljan kad je zahvalan. Uz pozitivne misli, veliku važnost pridaju humoru i fizičkoj aktivnosti. Tijelo jer važno jer na kraju krajeva, tijelo i pamti", zaključuju.

''Ako cijenimo sebe, i drugi će nas cijeniti pa će tako i naše samopouzdanje rasti''

Drugi panel vezan je uz beauty svijet, a njegov naziv glasi "Ljepotom do samopouzdanja". Svoje mjesto sudjelujući u njemu zauzeli su mr.sc. Andrijana Kovačić, prof.dr.sc.Dubravka Knezović Zlatarić, Manuela Picard te Marcela Pezo.

Misterioznost ljepote uvijek je prisutna i to uvijek u drugačijem obliku. No, ljepota je potreba svih nas, i žena i muškaraca. Kako onda, tako nedefinirana ljepota, može utjecati na naše samopouzdanje? Kroz panel raspravu na inovativnom Beauty, Hair & Health Expo i Dentex sajmu, stručnjakinje iz područja ljepote, osvrnut će se na poznate trendove te će podijeliti nekoliko savjeta.

Da bi ljepota bila dojmljiva, nije dovoljan samo vanjski izgled. Ljepota potiče i iznutra, a kao jednu od najvažnijih stvari ističu kako je važno cijeniti sebe.

Samopoštovanje | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock Samopoštovanje je kapacitet koji imaš kako bi cijenila ono što radiš, tko si i svoje sposobnosti

Ono u čemu se također slažu je da ne su tretmani ljepote više od toga. Klijenti na tretmane ponekad dolaze razgovarati o svojima problemima ili po dozu pozitivne energije koja im nedostaje u tom trenutku. Bez obzira radi li se o počupanim obrvama, novoj frizuri ili nečem trećem, male stvari nas usrećuju. Za relativno kratko vrijeme, promjena je vidljiva i bitno je da smo dobili ono što smo htjeli – da se dobro osjećamo u svojoj koži.

Sajamska i event industrija jedna je od najpogođenijih djelatnosti pandemijom Covid-19. No, i u takvim uvjetima Zagrebački velesajam učinio je iskorak te po prvi put primijenio hibridni model organizacije sajmova, a u njemu sudjelovati možeš i ti!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.