Psiha i seks Moje emocije 03. kolovoza 2020.

Što ti u ljubavi donosi pun mjesec u Vodenjaku i koji su najbolji dani za prestanak pušenja?

Foto: Guliver/Shutterstock Neka ti pun Mjesec posluži kao podsjetnik - svaki put kad na nebu vidiš Sunce ili pun Mjesec, spusti pogled i na svoju kožu i provjeri njeno stanje.
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Pun Mjesec u kolovozu ili Sturgeon Moon dosegnut će svoj vrhunac u ponedjeljak, 3. kolovoza 2020 u 17:58:46 sati.

Pun Mjesec u mjesecu kolovozu naziva se još i Sturgeon Moon zbog velikog broja riba imena sturgeon ili jesetre u jezerima na kojima su lovila plemena Algonquin, Velika jezera i jezero Champlain. Upravo je ovo vrijeme najbolje bilo za njihov ulov, pa su se ondašnja plemena odlučila i nazvati ga u čast njima, prenosi Farmer's Almanac.

Možda te zanima... Što si bila u prošlom životu prema horoskopskom znaku Psiha i seks

Za spomenute se prapovijesne ribe smatra da sežu sve do prije 136 milijuna godina, a mnogi ih nazivaju "živim fosilima". Farmer's Almanac navodi kako je za ženku potrebno proći oko 20 godina da bi se počele razmnožavati, a mogu se razmnožavati samo svake 4 godine. Međutim, zanimljivo je i da mogu živjeti do čak 150 godina! Danas u svijetu postoji oko 29 vrsta, uključujući jezersku jesetru koja se nalazi u Velikim jezerima. No, ona je prilično rijedak primjer zbog intenzivnog lova na njih u 19. stoljeću, zagađenja i oštećenja staništa.

Ostala imena ovog punog Mjeseca uključuju Green Corn Moon, Barley Moon i Fruit Moon, a ono što sa sigurnošću možemo reći jest da će se on svoj vrhunac imati u ponedjeljak, 3. kolovoza u 17:58:46 sati.

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

Što očekivati od ovog punog Mjeseca

Pun Mjesec uvijek osvjetljava stvari, pomaže nam da vidimo veću istinu i proširimo svoj način razmišljanja, a isto će napraviti i ovaj pun Mjesec u znaku Vodenjaka. Ako su ti neke stvari nejasne ili maglovite ovaj pun Mjesec vratit će te na pravi put i dati ti potrebne odgovore.

Iako će tvoja potreba za druženjem, maženjem i ljubavlju postajati sve jača, svaka će se temeljna napetost u tvojoj vezi pogoršati s njom. To će rezultirati povećanim stresom i uzorkovat će dramu. Stoga, dani oko i nakon punog Mjeseca svakako će biti izazovni za gotovo sve, pa obrati pozornost na svoje ponašanje i emocije kako ne bi uzrokovala neželjene svađe, prenosi Bustle.

Možda te zanima... Počinje razdoblje Lava: Donosimo horoskop za svih 12 znakova Psiha i seks

Energija svih horoskopskih znakova bit će na vrhuncu, želja za zabavom i avanturom u punom je pogonu, no sigurnost uvijek treba biti na prvom mjestu. No, nemoj ni pretjerivati sa zabavom, jer tvoje tijelo sljedećeg dana ti neće biti zahvalno. Prepoznajte sami svoje granice!

Nadalje, energija Urana, vladajućeg planeta Vodenjaka, potaknut će te da se odrekneš nečega ili nekoga. Iako je ponekad to teško, jednom kada to napraviš, osjećat ćeš se lakše. Nemoj dopustiti da te strah drži podalje od uvođenja promjena na bolje. Otvori se energiji koja dolazi u tvojem smjeru za vrijeme sezone lava i dopusti da te preplave informacije, prenosi Forever Conscious.

Najbolji dani u kolovozu

Najbolji dani za aktivnosti temeljene na mjesečevim fazama u kolovozu odnose se na:

  • veće radove na poljoprivredi: 7., 8., 9. kolovoza
  • za prestanak pušenja: 5., 9., 27. kolovoza
  • za šišanje: 5., 6. kolovoza

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

Meteorski roj Perzeidi ili suze svetog Lovre

Nedugo nakon punog mjeseca u kolovozu, vrijeme je da pripaziš na godišnju kišu Perzeida ili pljusak meteora koji obično traje od kraja srpnja do kraja kolovoza, a svoj vrhunac oni će doseći u satima prije zore (dok je još uvijek mrak) između 11. i 13. kolovoza! Srećom, Mjesec će u ovom trenutku biti u svojoj posljednjoj četvrtini, pa bi se meteoriti trebali dobro vidjeti. Sve što ćeš za promatranje trebati pronaći jest mjesto što dalje od rasvjete i svjetlosnog onečišćenja.

Možda te zanima... Idealna vrsta kave za svaki horoskopski znak Psiha i seks

Kako prenosi Hrvatski astronomski savez "izraz "suze sv. Lovre" koji se često koristi kao pučki naziv za Perzeide zapravo je postao popularan tek u zadnjih pedesetak godina, kod nas, ponajprije u Dalmaciji gdje je preuzet iz Italije. Točnije, radi se o tome da je poznati talijanski pjesnik iz 19. stoljeća, Giovanni Pascolli u pjesmi 10 Agosto opjevao godišnjicu smrti svoga oca na kojega ga podsjećaju meteori koji u to doba padaju", a ovo su upute koje su izdali za sve one koji ih žele opaziti:

  • ne gledaj direktno u radijant (ishodišnu točku meteorskog roja) tamo ćeš opaziti najmanje meteora,
  • za opažanje meteora nije potrebna nikakva posebna oprema (teleskopi, dvogledi, ...),
  • meteori se opažaju golim okom ležeći na tlu, a potrebno je biti barem 30 minuta u tami kako bi ti se oči prilagodile noćnim uvjetima,
  • potrebno je udaljiti se iz prostora u kojem ima rasvjete i svjetlosnog onečišćenja u što bolju tamu,
  • potrebna ti je prostirka, ležaljka ili vreća za spavanje na koju možeš leći prilikom opažanja.

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.