Psiha i seks Moje emocije 13. srpnja 2016.

Što glazba koju slušaš govori o tvom raspoloženju?

Foto: Thinkstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Nagla promjena raspoloženja u današnje je vrijeme postalo učestala pojava u društvu. Osim vlastitih ljubavnih emocija, reakcija na događaje, veliki utjecaj na raspoloženje ima i emocionalni status osobe s kojim si u vezi.

Kvalitetan kontakt u ranom djetinjstvu je baza sigurnosti i jamstvo za stabilno te pozitivno raspoloženje osobe. Korisno je promatrati vlastito raspoloženje, na primjer, pismenim registriranjem na svakih pola sata ili sat.

Zatim, možeš raditi na popravljanju raspoloženja obraćanjem pažnje na sadržaje koje “unosiš”. Govor, riječi koje ponavljaš, glazba koju slušaš utječu na raspoloženje. Često se događa da ljudi koji pate zbog svoje potištenosti istovremeno uživaju upravo u tužnim filmovima i pjesmama te kažu “najviše volim te sjetne i tužne pjesme”. Glazba može u velikoj mjeri popraviti osnovno raspoloženje. Kada pjevaš, emotivno se uključuješ u riječi koje pjevaš.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.