Psiha i seks Moje emocije 21. rujna 2016.

Širimo mir i ljubav: Facebook želi da danas klikneš na srce!

Dan-Mira
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Sretan Međunarodni dan mira! Provedi ovaj dan pomažući drugima, izbjegni svađe i sukobe i širi poruku mira. Rezolucijom UN-a iz 2001. godine 21. rujna određen je danom nenasilja i prekida neprijateljstava na globalnoj razini

Međunarodni dan mira utemeljila je Opća skupština UN još 1981. u cilju obilježavanja i jačanja ideala mira među svim narodima i državama, namijenivši za njegovo obilježavanje treći utorak u rujnu.

Jednostavnim djelima širimo poruku mira

Dvadeset godina poslije novom je rezolucijom za fiksni datum obilježavanja bio proglašen 21. rujna kao dan globalnog prekida neprijateljstava i nenasilja. Međunarodni dan mira omogućuje svim pojedincima, organizacijama i nacijama da svojim jednostavnim djelima zajednički šire poruku mira.

Nakon rasprava o uvođenju Dana mira i tome što bi on trebao predstavljati zaključeno je da će on postojati kako bi se kontinuirano podsjećalo na potrebu jačanja mirovnih poruka i ideja među svim ljudima i narodima. Od osnutka do danas Međunarodni dan mira uključio je milijune ljudi sa svih strana svijeta koji zajednički sudjeluju u raznim događanjima i okupljanjima.

Što TI možeš učiniti za Mir

Volonterski centar Zagreb povodom Međunarodnog dana mira provodi promotivnu kampanju „Što Ti možeš učiniti za Mir“. U sklopu kampanje će uz lokalne volontere sudjelovati i 10 međunarodnih volontera u periodu od 13. rujna do 22. rujna. Svrha kampanje je promicanje kulture mira među građanima Grada Zagreba te borba protiv različitih oblika govora mržnje i diskriminacije koji se pojavljuju u obliku grafita i natpisa na pročeljima zgrada u Zagrebu.

10 pravila za strastven i sretan život!

U obilježavanje dana uključio se i Facebook vlastitom tematskom video čestitkom u kojoj pozivaju ljude da šire ljubav kako bi donijeli malo više mira. Uz to, danas pozivaju ljude i da na postovima među reakcijama kliknu na srce  i prošire ljubav. 

Evo zašto Facebook danas želi da klikneš za srce:

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.