Psiha i seks Seks i veze 17. kolovoza 2016.

Seks za jednu noć - muški i ženski kriteriji kod odabira partnera

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Opće je poznato da su muškarci u većini slučajeva spremniji za neobavezni seks od žena. Donosimo istraživanje koje razotkriva zašto su muškarci sklonijii od žena prakticirati seks za jednu noć, ono što se dogodi samo tad i nikada više.

Muškarcima nije bitno kako žena izgleda

Do ovakvog zaključka došli su britanski znanstvenici koji su analizirali odgovore 860 američkih, njemačkih i talijanskih studenata i studentica. Od njih je zatraženo da zamisle kako im prilaze osobe suprotnog spola koje se mogu opisati kao "pomalo neatraktivne", "umjereno privlačne" i "izuzetno privlačne". Studenti su morali odgovoriti bi li prihvatili da s takvom osobom izađu na sastanak, odu u njen stan i završe u krevetu.

Ono što je u ovom istraživanju bilo zanimljivo svakako je činjenica da se muškarci nisu previše živcirali kako neka dama izgleda. Rezultat je pokazao da bi  seks za jednu noć prihvatilo 427 muškaraca koji nisu pridavali veliku pažnju kategoriji privlačnosti osobe suprotnog spola.

Žene ipak zadržavaju kriterije

Za razliku od njih većina žena je ili odbila ovakvu mogućnost ili odgovorila da "mora o tome razmisliti". Upravo zbog toga je profesor Achim Shucvol, šef katedre za psihologiju britanskog Sveučilišta Brunel, zaključio da bi muškarac s kojim bi žene bile spremne na neobvezujući seks morao biti ili izuzetno fizički privlačan ili ekstremno šarmantan, inteligentan i duhovit.

"I dok muškarci nisu baš potpuno neosjetljivi na privlačnost žene koja ih izaziva na seks, žene imaju mnogo više standarde i prije će prihvatiti 'neobvezujući seks' s privlačnijim muškarcem nego s manje privlačnim - bez obzira na druge kvalitete", napisali su autori istraživanja u studiji objavljenoj u časopisu "Human Nature".

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.