Psiha i seks Moje emocije 20. svibnja 2019.

Saznaj kako možeš otkriti svoju duhovnu životinju i poruku za sebe

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Kako bi se istinski povezala sa svojim unutarnjim bićem, prvo moraš naučiti kako pronaći svoju duhovnu životinju. Bilo da sanjaš, meditiraš ili jednostavno promatraš i povezuješ se s prirodom, otkrivanje tvoje duhovne životinje vodi do nadahnuća i osnaživanja.

Tvoja duhovna životinja je utjelovljenje tvojeg podsvjesnog uma i iz tog razloga ne biraš ti nju, nego ona tebe. U većini slučajeva, ona će ti se predstaviti u vrijeme kada je tvoj um opušten, primjerice dok sanjaš ili meditiraš. No, također možeš ju otkriti na još nekoliko načina.

Poveži se s prirodom 

Izađi u prirodu, bez mobitela i slušalica, te obrati pozornost na raznolikost oko sebe. Obrati pozornost na smjer vjetra i let ptica iznad sebe. Ovaj korak je neophodan u pripremi za povezivanje s duhovnom životinjom. Tvoja sposobnost da pronađeš svoju duhovnu životinju ovisi o tvome jesi li spreman promatrati svijet oko sebe te prepoznati određene znakove i simbole.

Osvijesti susrete sa životinjama

Budi otvorena i pažljiva kada se životinje pojave u tvom životu. Nemoj se bojati ili odbacivati susrete s njima. Neka tvoje srce i um budu otvoreni, osobito ako se životinja ponaša neuobičajeno. Zabilježit ćeš ponovljene susrete s određenim životinjama, bilo u fizičkom ili simboličkom obliku. Ponavljanje može biti znak.

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

Priredi svečanost

Pripremi ceremoniju kako bi pozvala svoju duhovnu životinju. Ceremonije mogu uključivati ​​spaljivanje ljekovitih biljaka, kao što je kadulja, ali i pjevanje te stvaranje posebnog mjesta za svečanost. Za vrijeme ceremonije, zatraži da se tvoja duhovna životinja pokaže, u viziji, snu ili u živoj formi. Nemoj dovoditi u pitanje ili preispitivati kako će se prikazati. Umjesto toga, zatraži njenu podršku i vodstvo.

Saznaj kako kadulja pomaže u regulaciji hormona

Istraži određene životinje koje su ti zanimljive

Ako se sjećaš utjecaja određenih životinja u djetinjstvu, istraži tradicionalna znanja ili znanstvene informacije o toj životinji. Razmisli o tome zašto ti se određene životinje posebno sviđaju i pokušaj identificirati njene osobine te karakteristike koje bi mogla povezati sa samom sobom. Istraži njene pokrete, interakcije s drugim životinjama, navike i cikluse.

Možda te zanima... Tri zakona i meditacija uz koje ćeš privući pozitivne događaje u život i postati magnetična! Ljepota i relax

Meditiraj 

U slučaju da često misliš na neku određenu životinju, nemoj to smatrati slučajnošću i odbaciti. Sjedni i koncentriraj se na svoje misli, aktiviraju maštu za unutarnje putovanje. Nježno prizovi životinju iz svoje podsvijesti. Otvarajući svoje srce i usredotočujući svoj um, postat ćeš osjetljiva na energiju i mudrost svoje duhovne životinje.

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

Dokumentiraj svoje snove

Snovi su često način podsvjesnog uma za obradu složenih emocija, kao i manifestacija nesvjesnih slika te vodstva. Zapiši svoje snove i što više detalja kojih se možeš sjetiti. Možda ćeš se iznenaditi kad u snovima otkriješ određenu životinju. Obrati posebnu pozornost na poruke koje ti donose snovi i na specifične situacije u kojima su u snovima životinje prisutne. Životinje u snovima mogu simbolizirati duboko ukorijenjene osjećaje kojih nisu u potpunosti svjesna dok si budna, osjećaj da si 'divlja' ili da te teško kontrolirati. 

Prihvati proces putovanja

Šamanska tradicija vjeruje da ti putovanje omogućuje da svoj život promatraš iz dubokog duhovnog stanja, često otkrivajući svoje istinsko unutarnje ja. Jednom kada pronađeš duhovnu životinju, počinje vaše zajedničko putovanje. Prouči svoju duhovnu životinju i njene osnovne osobine te karakteristike. Razmisli o tome zašto te je baš određena životinja izabrala i koja je poveznica tvoje duhovne životinje s tvojim osobnim iskustvima.

Izrazi zahvalnost

Tvoja duhovna životinja je tvoj snažan saveznik. Zahvali svojoj duhovnoj životinji za njeno vodstvo i podršku. Ona ti može pomoći u koračanju kroz život, da se transformiraš te da vidiš svoja iskustva i odnose u novom svjetlu. Kao i svaka druga veza, veza s tvojom duhovnom životinjom zahtijeva kultivaciju, odnosno održavanje i usavršavanje. 

Možda te zanima... Mačke su za nas ljekovite: 4 razloga zašto su dobri ljubimci Eko

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.