Psiha i seks 19. rujna 2011.

Reprogramiraj vlastite odnose!

Sukobi
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Reprogramiranje životne matrice nova je tehnika osobnog razvoja koja omogućuje pristup bolnim sjećanjima koja te drže vezanu za prošlost i njihovu preobrazbu. Donosimo ti jednostavnu vježbu koja će ti pomoći da promijeniš prošle i sadašnje odnose s partnerom, šefom ili prijateljem

Baza ove tehnike osobnog razvoja je EFT, tapkanje po meridijanima - terapija kojom se postižu iznimni zdravstveni rezultati na fizičkoj i emocionalnoj razini. Tehnika reprogramiranje životne matrice uključuje najnovija saznanja znanosti i kvantne fizike, a možeš je primjenjivati na sebi, svojoj obitelji i prijateljima.

Donosimo vježbu iz knjige koja će ti pomoći da promijeniš prošle i sadašnje odnose koji ti uzrokuju brige, iscijeliš se, preradiš prošlost i preoblikuješ svoju budućnost. Više o knjizi ''Reprogramiranje životne matrice pomoću EFT-a'' pročitaj u našoj čitaonici.

Reprogramiranje odnosa u matrici

Reprogramiranje odnosa u matrici  protokol je osmišljen da ti pomogne riješiti probleme u sadašnjim odnosima.

1. korak: Izaberi odnos na kojem želiš raditi

Imaš li trenutačno u životu neki odnos koji ne funkcionira baš najbolje? Prizovi u um osobu s kojom imaš problema. Može se raditi o partneru, šefu, kolegi ili prijatelju.

2. korak: Odredi intenzitet vašeg sukoba

Određivanjem razine intenziteta vašeg sukoba, utvrdi u kolikoj je mjeri taj sukob problem, pri čemu 10 posto označava manji problem, a 100 posto velik problem. Prati tu razinu kako bi mogla mjeriti napredak dok provodiš protokol. ( U knjizi ''Reprogramiranje životne matrice'' autori daju upute kako točno odrediti intenzitet sukoba).

3. korak: Odredi tko je stvarni uzrok sukoba

Osoba na koju reagiraš zapravo je rijetko stvarni uzrok sukoba. Vjerojatnije se radi o nekome tko je takvu reakciju u tebi izazivao prije u životu. Tvoj je zadatak da se vratiš do ranijeg ili najranijeg sjećanja kad si imala taj osjećaj.

Sjećanja

Postavi si sljedeća pitanja:

  • Na koga me ta osoba podsjeća?
  • Koje osjećaje budi u meni?
  • Gdje ih osjećam u tijelu?
  • Kad sam se prvi put tako osjećala?

4. korak: Razriješi najranija sjećanja vezana za ovu temu

Riješi najranija sjećanja vezana za osjećaj koji ti se javlja. Koristi se pritom reprogramiranjem prizora u matrici ili reprogramiranjem sjećanja u matrici (ovom tehnikom prizivaš u svijest prizor ili sliku ranog stresnog ili traumatičnog sjećanja, a ta tehnika ti pomaže da traumu ili neugodan osjećaj konačno otpustiš iz sjećanja. (Obje tehnike su također precizno opisane u knjizi).

5. korak: Provjeri rezultate rada

Provjeri rezultate rada tako da osobu prizoveš u svijest ili s njom provedeš određeno vrijeme. Koliko ti je sad razina intenziteta vašeg sukoba? Raste li u određenim situacijama s tom osobom? Na što te takve situacije podsjećaju? Rješavaj problem tako dugo dok druženje s osobom ne izazove u tebi tek malu ili nikakvu reakciju.

Detaljnije upute i druge vježbe za reprogramiranje vlastite matrice potraži u knjizi ''Reprogramiranje životne matrice pomoću EFT-a, u izdanju Planetopije.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.