Psiha i seks Moje emocije 09. prosinca 2020.

"Požalila sam što sam zaprosila svog muža"

Foto: shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Donosimo priču Sarah Cotrell koja je odrasla u obitelji bez očinske figure, ali s vrlo čvrstim stavovima o braku. Dok je bila još u pubertetu odlučila je da se nikada neće udati, ako ne bude imala djecu ili ako se ikad uda da joj razvod neće biti opcija. To je odlučila gledajući gadan razvod kroz koji su prošli njezini roditelji kad je bila mala.

Sarah je našla partnera te su se oboje svojski trudili da ne budu konvencionalan bračni par. "Umjesto da unajmimo stan kako bismo naučili kako živjeti zajedno, mi smo odmah dignuli kredit i kupili nekretninu. Roditeljstvo nam je palo u krilo nakon što smo odlučili prestati uzimati kontracepciju, iako nismo aktivno pokušavali dobiti dijete. Kad je našem prvom djetetu bilo godinu i pol dana, zaključila sam da je krajnje vrijeme da nas troje podijelimo prezime. Zaprosila sam svog supruga, nakon te odluke. I od tada žalim.

Jedne večeri nakon što sam popila puno vina iznijela sam mu razloge zašto bismo se trebali vjenčati: zbog financijske sigurnosti, zbog obilježavanja godišnjice i još niza razloga. Kad je rekao da, osjetila sam kratkotrajni val uzbuđenja zbog planiranja vjenčanja i medenog mjeseca. Već sam znala kakvu bih vjenčanicu željela nositi, koji buket cvijeća, gdje bismo išli na medeni mjesec.

Možda te zanima... Šest muškaraca i žena otkrivaju seksualne tajne zbog kojih su se razveli Psiha i seks

Ali, planovi su brzo stavljeni u drugi plan zbog roditeljskih obaveza i otplate kuće tako da nismo imali novca za vjenčanje iz snova. Umjesto toga jedno zimsko popodne vjenčali smo se u našoj kući, bez posebne odjeće, otmjene večere, tijekom ceremonije naše dijete je napunilo pelenu, a pas pobjegao u šumu. I sad kad razmišljam o načinu na koji sam iz gospođice postala gospođa ne mogu, a da ne osjetim žaljenje.

Možda te zanima... Ljubavni horoskop za prosinac za sve znakove Psiha i seks

Događaji koji su se odvijali na vjenčanju u najboljem su slučaju komični (a možda i pomalo tužni u najgorem slučaju), ali moj suprug i ja imamo čvrst brak i puno ljubavi jedno za drugo u srcima. Znam da je naša čvrsta veza najvažnija, pa ipak da moram sve ponoviti, pričekala bih da me zaprosi. Jer iako sam feministički orijentirana mislim da nema ništa loše u želji za lijepom haljinom boje slonovače, dijamantnom prstenu i njemu koji kleči na jednom koljenu. Ima još nade, ako se odlučimo obnoviti zavjete, ali ovaj put ću biti strpljiva i čekati da on to predloži", ispričala je Sarah za Your Tango. 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.