Psiha i seks Seks i veze 16. kolovoza 2020.

Šest muškaraca i žena otkrivaju seksualne tajne zbog kojih su se razveli

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Dobar seksualni život i bliskost ključ su za sretnu i uspješnu vezu. Kad seksualni život para nije zadovoljavajući u njihov život uvlači se trajno nezadovoljstvo.

Seksualni terapeuti često tvrde da prema iskustvima njihovih klijenata malo što toliko utječe na pad samopouzdanja i samopoštovanje kao nezadovoljavajući seksualni život.

  • Nikad nismo pokušali ništa novo - "Upoznao sam svoju suprugu kad sam imao 17 godina i ona je bila prva osoba s kojom sam vodio ljubav. Kad smo se vjenčali, mislim da smo oboje shvatili da nismo u stanju uvesti novosti u naš seksualni život. Možda smo mogli postići više da smo bili otvoreniji jedno prema drugom, ali nakon rođenje našeg djeteta i jednog spontanog pobačaja seks je izgubio svaku draž. Shvatili smo da smo bolje funkcioniramo kao prijatelji nego kao partneri", ispričao je Luka 35.
  • On me prevario - "Moj uskoro bivši muž me prevario i kad se to dogodilo bila sam mu spremna oprostiti, ali on je rekao da ne želi monogamnu vezu, tako da je razvod za mene jedina prihvatljiva opcija", Klara (31)
  • Nikad nemamo odnose - "Istina o mom braku je da smo moj suprug i ja imali seks tri puta u godinu i pol, koliko je trajao naš brak, a što je bilo presudno da podnesem zahtjev za razvod. Moj bivši suprug uopće nije imao volje da diskutiramo i istražimo razloge (fizičke i emotivne) zbog kojih on nije imao volje za seksom. Smatram da je moje puno pravo da budem u braku s nekim tko me želi, i zato sam se rastala", objasnila je Lidija 29.

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

  • Redovito je posjećivao prostitutke - "Moj bivši suprug bio je izvrstan ljubavnik, s kojim sam uživala tijekom 20 godina braka. Ali, slučajno sam otkrila da redovito posjećuje prostitutke i nakon toga više nikad nisam stupila u intimni odnos s njim", Katarina 51.
  • Ona je shvaćala seks preozbiljno - "Moja bivša supruga je imala stroge upute što trebam činiti tijekom seksa, tako da je to više sličilo na odlazak na posao nego na užitak", Jurica 34.
  • Nisam obraćao pažnju na njezine potrebe - "U svom prvom braku bio sam toliko mlad i neiskusan i nisam znao da muškarci i žene trebaju različit pristup seksu. Obavio bih odnos brzo, dok je moja supruga očekivala da traje dulje i da bude više intimnosti. Neugodno mi je kad sada razmišljam o tome", Lovro 52.

Što veći trbuh to je lošiji seks, doznaj više.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.