Psiha i seks Seks i veze 12. kolovoza 2018.

Jesi li ga probala: Seks uz orgazmičku meditaciju

Sex1
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Orgazmička meditacija ili OM kako je zovu njeni sljedbenici vrsta je meditacije u kojoj polaznici prihvaćaju i koriste svoju seksualnu energiju u meditacijske svrhe. Polaznici proživljavaju iskustva slična običnoj meditaciji i to iskustvo im postaje izvor moći iz kojeg crpe energiju.

Osim što ovakva vrsta meditacije povećava vitalnost cijelog tijela, također i suzbija posljedice stresa.

Unutarnji seksualni 'ja'

Iako je OM prisutan već oko 13 godina tek sada je postao pravi trend i pobudio zanimanje javnosti. Idejna začetnica i guru Nicole Deadone, bivša budistička redovnica za Chopra Well kaže kako je bila pod velikim stresom na svim životnim područjima i slučajno je čula za orgazmičku meditaciju te ju je sama isprobala. Kao rezultat navodi dublje upoznavanje svog unutarnjeg seksualnog 'ja' koje joj je potpuno promijenilo život. Izgubila je suvišne kilograme, osjetila je da ima više energije i ostvarila bolju komunikaciju s prijateljima i partnerom. ''Odjednom su svi aspekti mog života postali pozitivni. Počela sam se osjećati odlično i puno optimističnije gledati na svijet.''

Orgazam je obnovljiv izvor energije

Takva vrsta meditacije aktivira limbički sustav, odnosno emocionalni živčani sustav otpuštajući protok oksitocina, 'hormona maženja'. Orgazmičkoj meditaciji nije cilj sam orgazam već cijeli postupak i sva uzbuđenja koja se javljaju. Daedone navodi kako OM dijeli slična obilježja sa zen budizmom i ima mnoštvo zdravstvenih prednosti kao što je povećanje vitalnosti, energije i libida te smanjenje razine stresa.

"Orgazam je od vitalnog značaja za svaku ženu i muškarca na planeti. Ima korijene u našim temeljnim potrebama za povezanošću čovjeka s čovjekom. Orgazam je obnovljiv izvor energije koji stvara složeniji i povezaniji svijet. Ne bi očekivala da bi jedan orgazam mogao promijeniti tvoj život, ali zaista može'', objašnjava Daedone.

Možda te zanima... Prevruće za dodire: 7 poza za seks ljeti Psiha i seks Možda te zanima... 4 mala trika uz koja možeš otkriti partnerove seksualne fantazije Psiha i seks

Terapeutski orgazam

''OM je seksualan čin koji povremeno kao ishod ima užitak, ali nije stvoren samo za užitak već za doživljavanje boljih iskustava. OM je suprotan hedonizmu i zapravo je to dio osobnog rasta više nego dio užitka.'' Idejna začetnica objasnila je kako izgleda orgazmička meditacija te navela da je OM holistički čin između dvoje ljudi u kojima partner ženskoj partnerici neseksualno, nježno stimulira klitoris 15 minuta s ciljem stjecanja veće povezanosti i produljenja terapeutskog orgazma. Orgazmička meditacija za početnike prakticira se pred drugim polaznicima na yoga prostirkama u 'gnijezdima' od jastuka, a neki polaznici na početku samo gledaju ostale te kada svladaju sram priključe se meditaciji.

Prednosti orgazmičke meditacije:

  • povećava vitalnost cijelog tijela
  • povećava razinu energije
  • povećava libido
  • povećava seksualno zadovoljstvo 
  • povećava samopouzdanje u sebe i svoje tijelo
  • pomaže stjecanju vještina koncentracije i pažnje  
  • suzbija posljedice stresa
  • povećava intimnost između partnera

Doznaj kako tantrom možeš postići višestruke orgazme.

Što ti misliš o ovakvoj meditaciji?

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.