Psiha i seks 20. studenoga 2020.

Najveća tajna koju ti nitko ne govori o spojevima nakon četrdesete

Foto: Guliver/Shutterstock Uvijek postoje načini kojima možeš spasiti dosadan brak
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Spojevi u 40-ima ponekad mogu biti zastrašujući, ali isto tako mogu biti i oslobađajući. Iako životni izazovi ponekad zamagljuju tvoj pogled na spojeve, u ovoj dobi već imaš sve alate potrebne za uspješan i zadovoljavajući spoj i pronalazak partnera.

Zapravo, najbolje čuvana tajna o spojevima u 40-ima jest da svi koji izlaze na spojeve imaju zapravo supermoć! I ta supermoć nije povezana s uspješnom karijerom, podebljim bankovnim računom ili estetskim operacijama. Potpuno je besplatna i imaš ju u sebi, piše Bestlifeonline.

Pa sigurno se sada pitaš, što je to? "Pričanje priča je supermoć za dejtanje", kaže Connell Barrett, trener za uspješna upoznavanja. "Do 40. godine života mnogo ste toga proživjeli i imate priče za ispričati, pa ispričajte neku zanimljivu na sljedećem spoju." Dobra priča, objašnjava, postiže tri stvari odjednom: plijeni pozornost partnera dajući im prozor u vašu prošlost, čini vas karizmatičnijim i stvara dublju vezu. Kao bonus, potiče vašeg partnera na dijeljenju priča o njihovom životu.

Strast Možda te zanima... Pet najčešćih zabluda o ženskoj seksualnosti nakon četrdesete Psiha i seks

Priče svake osobe su potpuno različite, ali do 40-e vjerojatno imaš čitav niz epskih priča. "Putnička avantura dobro funkcionira - primjerice, vrijeme kad ste zapeli na žičarama u planinama ili plesali na stolu u baru negdje u Španjolskoj", navodi Barrett. Koliko ste se osjećali prestrašeno nakon završetka braka ili veza (samo u tim stvarima nemojte pretjerivati!) ili priča o ludom vozaču Ubera koji vas je upravo ostavio, sve to može biti odličan dio upoznavanja. Do 40-ih ste skupili moćne osobne priče", kaže Barrett.

Naravno, to nije jedini podatak koji trebaš znati. Pročitaj još tri tajne o spojevima u 40-ima koje podržavaju i stručnjaci.

Samopouzdanje je najseksi stvar koju možeš ponijeti na spoj

Bez obzira što odjenula ili u kakvom automobilu se zaustavila, najbolji izgled za spoj je samopouzdanje koje pokazuješ i kojim zračiš. "Do 40-ih godina isprobali ste sve i svašta i postali ste sigurnije u sebe. Znate tko ste. Postali ste svjesniji sebe i ugodno se osjećate u svojoj koži", kaže Barrett. "Takva vrsta autentičnosti i posjedovanja samopouzdanja vrlo je atraktivna i privlačna partneru, čineći vas doista pravim ulovom." 

"Znam to iz osobnog iskustva kao nekog tko izlazi na spojeve", kaže Barrett. "Imam 40 godina i puno sam autentičniji i privlačniji nego što sam bio u dvadesetima i tridesetima. Zglobovi koljena su mi malo slabiji, ali moje je samopouzdanje puno jače!"

Možda te zanima... 6 zdravstvenih pogrešaka koje trebaš prestati raditi prije četrdesete Zdravlje

Slobodno donosiš izbore

Ako si u spojevima u dvadesetima bila neselektivna u ime dobrog provoda, spojevi i zabavljanje u 40-ima su potpuno drugačiji i mnogo bolji. Razlog leži u tvom iskustvu - mnogo brže i odlučnije možeš donijeti odluke o potencijalnoj utakmici, a to je krajnje oslobađajuće. Možeš mudro izabrati s kim ćeš izlaziti, kada i na način koji je najbolji za tebe.

Znaš točno što želiš

U 40-ima već dobro znaš tko si zapravo i što uistinu želiš, a to je znanje koje je izuzetno bitno i za spojeve. "Ako imate više od 40 godina, imate osjećaj za sebe, ali i druge, živjeli ste i doživljavali emocionalno, financijski, fizički - veze, obitelj, putovanja, odgovornosti i tako dalje", kaže Berrett. Zapamti, ti si zvijezda dok tražiš partnera sa sličnim vrijednostima i željama. 

Možda te zanima... 5 vrlo učinkovitih svakodnevnih vježbi za žene starije od 40 Fitness

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.