Psiha i seks 22. kolovoza 2023.

Najteži retrogradni Merkur u godini najviše utječe na ove znakove

Merkur
Foto: Unsplash Merkur
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Tri će znaka loše podnijeti retrogradnu kretnju Merkura, no jednom će ipak možda dobro doći.

Opet smo došli do tog doba godine i ne, nije u pitanju jesen, iako je sezona bundeva i debelih pletenih džempera iza ugla. Merkur započinje retrogradno kretanje u noći s 22. na 23. kolovoz, stoga se pripremite za mnogo nedostavljenih poruka, odgođenih letova i neobjašnjivih problema s tehnologijom sve do 14. rujna. Iako je astrološki događaj poznat po tome da uzrokuje probleme svima, Merkurova retrogradnost u kolovozu 2023. godine će najteže pogoditi ova četiri člana zodijaka. Dakle, ako već osjećate značajnu promjenu energije, budite blagi prema sebi sljedeće tri tjedna jer stvari su u pripravnosti da postanu kaotične.

Vjerojatno vam je do sada dobro poznat loš glas ovog kozmičkog događaja, ali možda zapravo ne znate što znači kad kažemo da je Merkur retrogradan. Prema godišnjaku Farmer's Almanac, Merkur započinje retrogradnu kretanju kada se planet "kreće unatrag preko neba", stvarajući prividno ono što se naziva "retrogradnim kretanjem". U astrologiji, Merkur vlada svim stvarima vezanim uz komunikaciju, putovanja i tehnologiju, pa ako ste ikada morali imati posla sa zbunjujućim korespondencijama i lošim uređajima tijekom Merkurove retrogradnosti, to je razlog.

I dok se svi trebamo pripremiti da ćemo biti gurnuti do naših granica tijekom ove retrogradnosti, ova četiri znaka neizbježno će doživjeti divlju vožnju zbog njihove jedinstvene veze s Merkurom i vremenom godine kada se ovaj događaj odvija.

Djevica

Djevice mogu očekivati osjećati bijes strašne Merkurove retrogradnosti najjače. Ne samo zato što se kozmički događaj odvija u njihovom znaku, nego i zato što iritantni prekidi i ludujući nesporazumi koji se uvijek javljaju ne idu u korist potrebi ovog zemaljskog znaka za savršenstvom. Teško je biti djevica cijelu godinu, ali tijekom Merkurove retrogradnosti, stres se povećava deset puta.

Strijelac

Merkurova retrogradnost nikada ne propušta pretvoriti putovanje u noćnu moru i zato što strijelac ima bliske veze s putovanjima i istraživanjima, strijelci i njihova žeđ za avanturom vjerojatno će pretrpjeti udarac ovom retrogradnosti. Da stvari budu gore, ova retrogradnost započinje na 21. stupnju koji ima veze sa svim tipičnim područjima strijelca, uključujući – pogodili ste – putovanja.

Bik

Zemljani znakovi su stručnjaci za stajanje čvrsto na tlu, pa nije iznenađujuće vidjeti stabilnog bika na ovom popisu. Njihove vibracije i praktična priroda djeluju poput kozmičkog štita protiv kaosa. Dok drugi gube živce, oni uživaju u svom čaju, uzimaju stvari polako i osiguravaju da su njihovi planovi jednako čvrsti kao i njihova nepokolebljiva odlučnost. Nikakvi nesporazumi u komunikaciji ili tantrumi tehnologije ne mogu uzdrmati njihovu zen-vibru, osim ovako intenzivnog retrogradnog Merkura.

Riba

Iako ribe neće baš biti pošteđene gnjeva teške retrogradnosti, ovaj vodeni znak zapravo bi mogao iskoristiti najbolje iz situacije. Vjerovali ili ne, kaotična energija retrogradnosti može pomoći ribama da dobrodošlicu pruže drugima u svoj zbrkani um i da ljude natjeraju da shvate njihovu stranu svijet. Ako postoji svijetla strana u ovoj zbrci, svakako ju prihvatite. 
 

Možda te zanima... Tri horoskopska znaka koje ovaj tjedan čeka velika svađa Psiha i seks

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.