Psiha i seks 02. kolovoza 2019.

Može li penis biti prevelik?

Foto: Thinkstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

U savršenom svijetu tvoj partner bi imao optimalnu duljinu i širinu penisa, upravo onakvu kakva tebi odgovara. Ali, budući da nije tako provjerili smo je li istina da su 'neki' penisi preveliki za 'neke' vagine.

Prim. dr sc. Ulla Marton, dr.med. objasnila je da je rodnica vrlo prilagodljiva elastična mišićna cijev, ali da postoje anatomski razlozi koji mogu otežati spolni odnos.

Subjektivni osjećaj 'male' vagine

Prim. dr sc. Ulla Marton, dr.med. objasnila je da je rodnica vrlo prilagodljiva elastična mišićna cijev u prosjeku duljine od 8 do 12 cm, što ovisi o dobi , hormonskom statusu, trudnoćama i načinu poroda: "Stijenke rodnice zatvaraju virtualnu šupljinu. Zbog elasticiteta mišića i pod utjecajem hormona (estrogena, progesterona) rodnica je iznimno prilagodljiva kako na samo muško spolovilo (bez obzira na njegovu veličinu) tako i tijekom poroda. U iznimnim stanjima radi anatomskih razvojnih poremećaja rodnica može biti iznimno kratka te je  izrazito neprilagodljiva za uredne spolne odnose.

Kvrzica-Na-Penisu Možda te zanima... Zakrivljeni penis za vrijeme erekcije "krivac" za otežan seks Zdravlje

U situacijama kada žena ne pristaje na spolni odnos ili zbog potisnutog straha od mogućih posljedica zbog neadekvatnog odgovara žljezda koje potiču lučenje tekućina odnos može biti iznimno otežan i žena može imati subjektivan osjećaj neadaptivnog, odnosno malenog spolovila. U žena starije dobne skupine kada dolazi do estrogenskog deficita zbog gubitka elasticiteta odnosi mogu biti izrazito nelagodni."

Vagina je prilagodljiva

Ginekologinja Lauren Streicher, autorica knjige 'Ponovno voljeti seks' tvrdi da većina vagina može primiti uglavnom sve oblike i veličine penisa: "Ako je žena dovoljno uzbuđena gotovo sve vagine mogu primiti penise i velikih dimenzija. Također je vrlo rijetko da žene u dvadesetim i tridesetim godinama života imaju tu vrstu problema. Taj problem se češće javlja u kasnijoj dobi kad je i suhoća rodnice učestalija pojava zbog hormonalnih promjena."

Možda te zanima... 4 glavne razlike između obrezanog i neobrezanog penisa Psiha i seks

Dva razloga za nekompatibilnost

Ali Lauren Streicher tvrdi da postoje i iznimke: "U nekim slučajevima se može činiti da je penis prevelik za vaginu, ako je tako važno je utvrditi o čemu je zapravo problem jer većina prepreka može biti uklonjena. Postoje dva glavna razloga radi kojih se može činiti da je penis preveliki. Prvi je ako žena nije dovoljno uzbođena. U tom slučaju penetracija može biti bolna te može izazvati krvarenje. Ako je to problem potrebno je više pažnje posvetiti predigri i koristiti lubrikante.

 | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock

Lijekovi koji isušuju rodnicu

Drugi razlog valja potražiti u uzimanju određenih lijekova koji mogu uzrokovati pojačanu suhoću rodnice. Primjerice, pojedini lijekovi za oralnu kontracepciju mogu uzrokovati suhoću rodnice, kao i upotreba antihistaminika te lijekovi za liječenje tumora kao i zračenje."

Stoga, ako duža predigra ne pomaže, najbolje je uz pomoć liječnika ili ginekologa pokušati otkriti utječu li neki lijekovi koje uzimaš na suhoću rodnice. Lauren Streicher tvrdi da se problem može riješiti, ako oba partnera pokažu dobru volju.

Devet anatomskih tipova muških i ženskih spolnih organa

Amara Charles priznata stručnjakinja iz SAD-a na području intimnih i seksualnih odnosa te autorica bestsellera 'The Sexual Practices of Quodoushka', 'Sexual Agreements' i 'Aching to Open' prilikom svog gostovanja u Hrvatskoj objasnila je da postoji devet anatomskih tipova ženskih i muških spolnih organa.  To svoje znanje temelji na znanju Quodoushke. Praksa Quodoushka nudi praktične upute za intimne odnose - kako doći do više razine orgazma i seksualne ekstaze te uči kako se mogu poboljšati partnerski odnosi. Quodoushka je dio duhovne tradicije Nagual, srednjoameričkih Indijanca.

Možda te zanima... Liječnik objašnjava što znači slomiti penis, a Rodman opisuje svoje iskustvo Zdravlje

ZK: Tvrdite da postoji devet anatomskih tipova muških i ženskih spolnih organa i da se ovisno o tipu mogu objasniti nečiji ljubavni afiniteti. Kako odrediti svoj i partnerov tip te koji tipovi međusobno odgovaraju jedan drugome?

To nije nešto što sam ja izmislila, nego je proizašlo iz tradicije srednjoameričkih Indijanaca te kasnijih istraživanja Quodoushka praktičara. Nagual tradicija je povezivala datume rođenja s određenom životinjom (kao i horoskop) te je pridavala osobi rođenoj u određenom znaku i dobre i loše karakteristike pa je u skladu s karakteristikima životinja napravila i podjelu anatomskih tipova spolnih organa. Fizički smo međusobno dosta različiti. Žena prema anatomskom tipu vagine može biti ovca, srna, vučica, mačka itd., a muškarci mogu po anatomskom tipu biti konj, jelen, kojot itd. Osim fizičke različitosti koja se odlikuje različitim izgledom malih stidnih usana, smještajem klitorisa u odnosu na ulaz u maternicu, odnosno dužine i debljine penisa, položaja mošnji, svaki od tipova ima i različite psihološke odlike. Ovisno o anatomiji, svakom od tih tipova žena i muškaraca godi različit pristup vođenju ljubavi, duljini snošaja i slično.

Diva_Man Možda te zanima... Zašto se penis ponaša poput dive? Psiha i seks

Velika je razlika primjerice između 'žene srne' i 'žene plesačice'. 'Žena srna' može postići orgazam za manje od jedne minute dok je 'ženi plesačici' potrebno i do pola sata stimulacije. To je tako zbog anatomskih razlika. Naime kod 'žene srne' je klitoris izložen (bez kožnog pokrova) i vrlo je blizu ulasku u rodnicu te G točki pa joj je dovoljan i kratak podražaj da bi doživjela orgazam, dok drugim tipovima žena treba znatno duže. Tako je i s muškarcima. Ovisno o tome kojem anatomskom tipu pripadaju, imaju različite pristupe o tome kako vole da ih se dodiruje, vole li duže ili kraće vođenje ljubavi. Primjerice 'muškarac medvjed' se jako razlikuje od 'muškarca konja'. 'Medvjed' voli sporiji i nježniji snošaj, dok 'konj' voli brži i intenzivniji. 'Muškarac konj' ne voli da mu se naređuje, ali mu se zato može šapnuti u uho što treba raditi. Cijela poruka o različitim anatomskim profilima iz kojih proizlaze i psihološke karakteristike jest da naučimo kako tretirati jedni druge da bismo bili zadovoljniji. Ako se to nauči, onda se svi tipovi mogu međusobno slagati.

 • Važna obavijest
  Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Default avatar -
   romeo

   Ja imam 12 cm penis i nisam nešto zabrinut jer me to ne opterećuje. Neću dalje ni komentirati da ne napišem glupost.

  • Default avatar -
   inujicsb

   Sve ovisi o raspolozenju

  • Default avatar -
   mollyness

   erm da, gledam malo o ovoj fantastičnoj Amara-Charles Quodushka metodi, pa Wiki kaže: "Chuluaqui Quodoushka (CHOO-la-kway Kwuh-DOE-shka) is a collection of sexual techniques and theories developed and promoted by the Deer Tribe Medicine Society, a New Age new religious movement and business co-founded by Harley Reagan and Diane Reagan in 1986. Reagan cites a variety of ancient and contemporary cultures as the inspiration for these practices including the Olmec, the Mayan and the Toltec, though previously he claimed that these practices were Cherokee. Reagan has come under heavy criticism and his teachings have been denounced by the tribes whose ways he has claimed to teach.[1][2][3][4]" Zanimljivo štivo https://en.wikipedia.org/wiki/Chuluaqui-Quodoushka

  Komentiraj, znaš da želiš!

  Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.