Zdravlje Simptomi i pomoć 15. kolovoza 2016.

Liječnik objašnjava što znači slomiti penis, a Rodman opisuje svoje iskustvo

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Lom penisa je hitno stanje i treba što prije doći do bolnice, a u međuvremenu na ozljeđeni penis stavljati led ili hladne obloge. Što prije dođe do medicinske intervencije, manje su posljedice.

Dennis Rodman, umirovljeni košarkaš "zapalio"  je Internet objavom videa u kojem je detaljno opisao kako je tri puta slomio penis. Prema Rodmanovim riječima čuo se zvuk pucanja, a krvi je bilo posvuda. Prvi put se to dogodilo na brodu dok je ispunjavao neobičan zahtjev svoje partnerice. Ona se silno uznemirila jer se prestrašila i pomislila da ga je ubila, ali "srećom, samo" mu je slomila penis.

Može li penis biti slomljen?

"Budući da u penisu nema kosti, o njegovu slamanju može se govoriti samo u kontekstu savijanja dok je u erekciji", objašnjava dr. David Kaufman, urolog i govori da se to događa vrlo rijetko (osim, ako nisi Dennis Rodman) i to najčešće prilikom vrlo grubog seksa. Urolog objašnjava da će svaki muškarac odmah znati da je slomio penis jer će osjetiti snažnu bol i čuti zvuk pucanja:

"Penis je sastavljen od dva velika i jednog malog spužvastog tijela. Ta se spužvasta tkiva tijekom erekcije napune krvlju, zbog čega se penis ukruti. Spužvasta su tijela obavijena posebnim membranskim tkivom, a puknuće te membrane naziva se lomom penisa. Kod pucanja membrane se začuje poseban zvuk i osjeti oštra bol. Na mjestu pucanja membrane dolazi do podlijevanja krvi, zbog čega se penis počinje naginjati na jednu stranu i vrlo je bolan". Kaufman kaže da krvarenje nije uobičajeno, ali da je u slučaju Dennisa Rodmana bilo moguće ako mu je tom prilikom bila oštećena mokraćna cijev.

Prva pomoć

"Lom penisa je hitno stanje i treba što prije doći do bolnice, a u međuvremenu na ozljeđeni penis stavljati led ili hladne obloge. Što prije dođe do medicinske intervencije, manje su mogućnosti za posljedice koje u nekim slučajevima mogu značiti i trajnu erektilnu disfunkciju. Oporavak uglavnom traje oko mjesec dana", objasnio je urolog.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.