Psiha i seks Moje emocije 07. listopada 2019.

Merkur u Škorpionu: Oštar, upadljiv i tajanstven, što nam donosi?

Foto: Guliver Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Kada Merkur putuje kroz znak škorpiona on obasjava svijetlo i na najtamnije dijelove. Sada postaješ svjesna svojih strahova i želja i načina na koji drugi životi utječu na nas. Sada si u stanju povezati se na mnogo intimnije načine jer imaš osjećaj da možeš razgovarati o temama koje su, u pravilu, izvan granica.

Merkur je 3. listopada ušao u znak škorpiona i tamo će ostati sve do 9. prosinca. To znači da on tone u dubinu kada ulazi u prostor strastvenog, ali i povučenog škorpiona. Merkur, planet koji utječe na to kako razmišljaš i komuniciraš, kroz vodeni znak škorpiona uzrokuje miješanje tvojih misli i osjećaja i nadahnjuje te da postavljaš pitanja i dođeš do korijena onoga što te trenutno u životu muči.

Sada je vrijeme za intimnost i duboke razgovore o teškim pitanjima vezanima uz novac, smrt, ali i ljubavne odnose.

Što kada je Merkur u škorpionu

Škorpion, taj iznimno radoznao znak, nikada nije zadovoljan onime što leži na površini. Oni koji se nalaze u znaku škorpiona znaju da se pravo blago nalazi malo dublje, dok Merkur, koji se sada kreće kroz navedeni znak, potiče postavljanje dodatnih pitanja i traži skrivena značenja, no, možda nećeš biti zadovoljna onime što nađeš.

Kada Merkur putuje kroz znak škorpiona on obasjava svijetlo i na najtamnije dijelove zbog čega ćeš sada postati svjesna svojih strahova i želja i načina na koji životi drugih utječu na tebe. Sada si u stanju povezati se na mnogo intimnije načine jer imaš osjećaj da možeš razgovarati o temama koje su, u pravilu, izvan granica.

Možda te zanima... Horoskop za listopad: Ključni savjeti za svaki znak Psiha i seks

Bit ćeš u jačem kontaktu sa svojim osjećajima, a do izražaja bi mogli doći upravo osjećaji ljubomore i/ili bijesa. Škorpion, znak tajnih i skrivenih stvari, potaknut će te da "kosture" iz svoga ormara držiš sakrivenima.

Nadalje, Merkur u znaku škorpiona u svima otkriva sumnjičavu stanu. Eliminiranjem ideja koje ne zadovoljavaju tvoje potrebe ostavit ćeš mjesta za one koje budu. Budući da ćeš biti spremnija postavljati zaista teška pitanja konačno ćeš moći dobiti odgovore koji su ti potrebni kako bi se približila dugo željenoj odluci ili promjeni na polju intimnosti.

Retrogradni Merkur u škorpionu

Od 31. listopada do 20. studenog trajat će retrogradni Merkur u škorpionu. Kad se Merkur retrogradno postavi kroz znak škorpiona, pojavljuju se pitanja iskrenosti i intimnosti. Otkrivaju su tajne i laži koje si pokušala sakriti ili bi mogla ponovno proživjeti prethodnu prevaru ili izdaju.

Ključna stavka kod retrogradnog Merkura jest da ti nudi drugu priliku - za ispravljanje pogrešaka, za ponovno povezivanje s ljudima i za apsorbiranje podataka koje nisi dobila prvi put. Dakle, dok je Merkur retrogradan - razmišljaj, planiraj pa tek poslije odluči.

Ovo će biti treći retrogradni Merkur u ovoj godini te će mnogim osobama dati oštrinu, tajnovitost, sumnjičavost, a drugi će te veoma teško uvjeriti u mišljenje suprotno od vlastitoga, a može donijeti i kašnjenja, lošiju sreću, nesporazume, krađu ili gubitak osobnih stvari te kvarove.

Možda te zanima... Najvažniji životni savjeti za sve horoskopske znakove Psiha i seks

Što Merkur u škorpionu znači za horoskopske znakove

Ovan

Pravilno iskomuniciraj svoje mišljenje. Mnogi ovnovi osjećat će se motivirano, no trenutno nije vrijeme da upravljaš tuđom imovinom, niti da podižeš kredit. Sa svojim partnerom osjećat ćeš se povezano i seks će biti intenzivniji.

Bik

U narednom periodu moglo bi doći do nekih neželjenih nesporazuma, a ono što je bitno jest iskrenost i poštenje, bilo u braku ili u partnerskim odnosima na poslu. Ako nemaš ljubavnoga partnera ili partnericu sada je vrijeme da ga/ju potražiš. 

Blizanci

Ne preporučuje se da nešto kupuješ u ovom periodu, a posebnu pažnju obrati na svoje zdravlje. Neki aspekti mogli bi izazvati veliku brigu i stres zbog čega bi tvoje zdravlje moglo biti narušeno. Ako te čekaju ozbiljni razgovori vezani uz promociju ili povišicu na poslu ili mijenjanje posla - nemoj donositi nagle odluke.

Rak

Mnogi rakovi u ovom će periodu biti zaokupljeni djecom, dok neki mogu biti usmjereni na ljubav. Sve što imaš u planu pokrenuti najbolje obavi do 30. listopada ili poslije 20. studenog. Ako nemaš ljubavnoga partnera/partnericu, ne očajavaj, romantika te čeka već iza prvog ugla!

Možda te zanima... Gdje ćeš pronaći svoju srodnu dušu prema tvom horoskopskom znaku? Psiha i seks

Lav

Mnoge lavove u ovom će periodu zanimati obitelj, uža i šira. Moguće su i neke promjene koje su vezane uz nove početke kada je obitelj u pitanju, dok neke neistine mogu isplivati na površinu. Nije vrijeme da kupuješ ili prodaješ nekretnine. 

Djevica

Za djevice je važno da paze što govore i pišu. Sada je vrijeme za pregovaranje i završavanje svega što želiš, prije 30. listopada. Možeš imati problema s nemirom, a moguća su i kašnjenja, greške ili pomicanje rokova. Nemoj se preopteretiti obavezama.

Vaga

Ne brzaj s odlukama. Sada je vrijeme za razmišljanje o vrijednostima i novcu. Mnoge vage usmjerit će se na posao i novac, no nova ulaganja se ne preporučuju. U tome smjeru kreće se moguća povišica plaće!

Škorpion

Tvoja radoznalost i ego bit će izraženi ovih dana. Stavljaš na prvo mjesto samo i isključivo sebe, no nemoj da ti jezik bude brži od pameti. 

Možda te zanima... Zavođenje i horoskop: Provjeri koje znakove očekuje najviše ljubavnih uzbuđenja Psiha i seks

Strijelac

Energija škorpiona je tiha, introvertna i tajnovita - sve što tvoja nije. No, u ovom periodu strijelci će biti iznimno tajnoviti, iako će se možda, unatoč tajnovitosti, otkriti tvoja strogo čuvana tajna. Najbolje je da se primiriš i povučeš u narednom vremenu. 

Jarac

Izbjegavaj svaki vid kritike, cinizma i nepraktičnosti. Jarčevi bi u ovom periodu mogli imati problema s prijateljima, no, one ljude koji su ti važni, pazi i sačuvaj od mogućih skandala. Na poslu ćeš trebati manje fokusa, pa će ti zato oživjeti noćni život!

Vodenjak

Posebno pazi ako si u nekim pregovorima na poslovnome planu. Izbjegavaj hvaliti samog sebe, a ostvarenje koje dugo iščekuješ moglo bi se dogoditi nakon 20. studenog.

Riba

Dok je Merkur u škorpionu svi komuniciraju i razmišljaju na emocionalniji način, onako kako ti cijelo vrijeme i radiš. Zbog toga ćeš se lakše povezati s drugim ljudima, no izbjegavaj konflikte - na poslu ili u obitelji.

Možda te zanima... Idealna vrsta kave za svaki horoskopski znak Psiha i seks

Izvori: Cosmopolitan, Astrology Horoscope Readings, Tarot

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.