Psiha i seks Moje emocije 27. svibnja 2021.

Kardinalni, fiksni i promjenjivi znakovi: Provjeri u koje spada tvoj horoskopski znak

horoskop horoskopski znak zodiac
Foto: shutterstock Horoskop
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Svaki znak u horoskopu povezuje se s jednim od četiri elementa - vatra, zemlja, zrak i vode. No, kardinalni, fiksni i promjenjivi znakovi, poznatiji možda kao modusi ili odlike, mnogima zapravo nisu toliko poznati, ali su jednako važni kao i četiri elementa.

 Kardinalni znakovi - Ovan, Rak, Vaga i Jarac

Riječ "kardinal" znači "prvi". Ulazak Sunca u svaki kardinalni znak događa se na dan ravnodnevice i solsticija, što kardinalne znakove čini prvim znakovima svake nove sezone.

Prvi dan kada je Sunce u Ovnu prvi je dan proljeća (na sjevernoj hemisferi), znak Rak pada na početak ljeta, prvi dan u Vagi označava početak jeseni, a prvi dan u Jarcu je zima.

Kardinalni znakovi pokreću stvari. Energični su, dinamični, proaktivni i ne boje se iskušavati nove stvari.

  • Ovan je kardinalni vatreni znak. Osoba koja se brzo kreće i voli biti prva.
  • Rak je kardinalni vodeni znak. Rak predstavlja majčinstvo, nagon za hranjenjem, njegovanjem i održavanjem života.
  • Vaga je kardinalni zračni znak i predstavlja odnose jedan na jedan, osnovu komunikacije i povezanosti.
  • Jarac je kardinalni zemani znak - ambiciozan, željan visokih postignuća te nemilosrdan.
Pun mjesec Možda te zanima... Večeras je pun ružičasti super Mjesec, evo koje bi nam promjene mogao donijeti Psiha i seks

Fiksni znakovi - Bik, Lav, Škorpion i Vodenjak

Fiksni znakovi postojani su, stabilni i otporni na promjene. Njihove su fiksne osobine jake i ponekad su blagoslov jer su oni obično pouzdani i odlučni. Ne predaju se lako. No, nespremnost na promjene može značiti i propuštanje prilika i osjećaj da su u kolotečini.

  • Bik je fiksni zemaljski znak: tvrdoglav, nefleksibilan i pouzdan.
  • Lav, fiksni Vatreni znak, fiksiran je u svom idealizmu. Odan, ponosan i nepokolebljiv.
  • Škorpion, fiksni vodeni znak, moćan je i odlučan, ljubomoran i kontrolirajući, nezaustavljiv kad zaista nešto želi.
  • Vodenjak, fiksni zračni znak, ima jake ideje i čvrsta mišljenja. Teško komunicira s drugima jer se ponaša kao da sve zna.
horoskop horoskopski znak zodiac Možda te zanima... Horoskop za sve znakove za svibanj Psiha i seks

Promjenjivi znakovi - Blizanci, Djevica, Strijelac i Ribe

Promjenjivi znakovi fleksibilniji su, promjenjivi, prilagodljivi i sugestibilni. Oni će se bolje snaći u svim situacijama od ostalih znakova. Promjenjivi znakovi dobri su u odnosima i pojedinostima svakodnevnog života. Vrlo su dobri u multitaskingu, ali oni se također imaju tendenciju boriti s distrakcijama, rasipaju svoju energiju i nedostaje im fokus da se odlučno kreću prema cilju. 

  • Blizanci, promjenjivi zračni znak, imaju mentalnu fleksibilnost koja im daje inteligenciju i sposobnost da shvate nove ideje i barataju s puno informacija.
  • Djevica, promjenjivi zemaljski znak, krajnji je multitasker. Djevice su korisne, svestrane i pažljive kada su u pitanju detalji.
  • Strijelac, promjenjivi vatreni znak, nadaren je da u situacijama vidi "veliku sliku". Dobar u filozofiji, dobar u nadahnjivanju drugih.
  • Ribe, promjenjivi vodeni znak, fleksibilne su na emocionalnoj razini. Njihova suosjećajnost čini ih toliko osjetljivima da često osjećaju tuđe emocije.
Ovo su najpametniji horoskopski znakovi. Jesi li ti među njima? Možda te zanima... Ovo su najpametniji horoskopski znakovi. Jeste li vi među njima? Psiha i seks

Izvor: www.horoscope.com

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.