Psiha i seks 01. studenoga 2023.

Kako se slavne osobe nose s tugom zbog gubitka voljenih osoba

Foto: Instagram Celine Dion, Keanu Reeves i Jennifer Hudson otvoreno govore o svojoj tuzi
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Nije tajna da je gubitak voljene osobe jedna od, ako ne i najizazovnijih, trenutka u životu i unatoč onome što neki misle, ne postoji ispravan ili pogrešan način suočavanja s tim.

Tuga zbog bolnog gubitka osjećaj je s kojim će se gotovo svatko morati suočiti tijekom života i važno je kada slavne osobe progovore o tome kako bismo znali da nismo sami. Razgovor o tome može nadahnuti i motivirati druge da podijele svoju bol što im može pomoći u procesu oporavka. Tuga je univerzalno iskustvo, a ove slavne osobe nisu se bojale podijeliti kako se one nose s njom.

Celine Dion

Poznata pjevačica (55) izgubila je supruga Renéa Angélila, brata Daniela i majku u rasponu od samo četiri godine. Celine je uvijek bila iskreno o svom procesu tugovanja te je u emisiji Good Morning America 2020. godine rekla da je nakon tih teški trenutaka morala nastaviti dalje sa životom. “Ne možete prestati živjeti. Idite naprijed. Zamislite svaki dan kao novi početak”, objasnila je Celine.

Zahvalna je za njihov život, a za supruga je rekla da je bio najbolji čovjek kojeg je znala te da joj je dano toliko snage kroz 21. godinu braka da je sad spremna istraživati i raširiti svoja krila.

Michelle Williams

Glumica (43) još je 2008. izgubila svog dugogodišnjeg partera i poznatog glumca Heatha Ledgera. Nakon njegove smrti nije mogla lako nastaviti sa životom, a posebno joj je bilo teško oprostiti se od doma u kojem su zajedno živjeli. Što je više vremena prolazilo, to joj je Heath više nedostajao. "Tada sam bila neutješna jer sam mislila ako se preselim da mene i kćerku Heath neće moći naći", rekla je Michelle za WSJ 2017. godine. No, priznala je da tako sada ne misli i da će Heath uvijek biti dio njezine prošlosti, a sada joj je najvažnije da njezina kćer ima normalan život.

Ruke_6 Možda te zanima... Faze tugovanja i kako se nepreboljene traume prenose na nove generacije Psiha i seks

Jennifer Hudson

Pjevačica i glumica (42) izgubila je majku, brata i nećaka 2008. godine nakon što ih je ubio suprug njezine sestre koji je kasnije osuđen na tri doživotne robije . "Ne znaš koliko si jak dok se ne nađeš u takvoj situaciji. Na mnogo načina suđenje je bilo najstrašniji dio svega, ali opet znam da moja majka ne bi željela da propustimo trenutak, pa smo bili tamo svaki dan", rekla je Jennifer za The Guardian. Objasnila je kako joj majka rekla da uvijek mora reći kad ju nešto boli kako bi joj bilo lakše pa se tih riječi sjeti još i dan danas. Kako bi se nosila s tugom, Jennifer je odlučila osnovati dobrotvornu organizaciju u ime preminulog nećaka. "Moja sestra i ja izgubile smo tri člana obitelji i obje smo htjele pronaći način da se bojimo svakog rođendana, praznika i obiteljske prigode. Željela sam da moja sestra ponovno slavi Julianov rođendan, pa smo osmislile dan u kojem lokalnim školama dajemo pribor koji im je potreban", objasnila je pjevačica.

Lea Michelle

Američka glumica i pjevačica (37) izgubila je svog partnera i glumca Coryja Monteitha 2013. godine. Iako je osjećala neopisivu tugu gotovo svaki dan, Lea je odlučila da mora nastaviti sa svojim životom. "Samo pokušavam dati sve od sebe za njega jer znam da je to ono što bi on želio i nadam se da ću učiniti nešto pozitivno u svom životu", rekla je nekoliko mjeseci nakon njegove smrti u The Ellen Show. Svoje iskustvo kasnije je iskoristila za pisanje pjesama i izdavanje albuma jer joj se to činilo prirodnim. "Doslovno sam se trgnula jer je tuga vrlo strašna stvar i dođe trenutak u kojoj te stvarno može srušiti. Pisanje pjesama me podiglo i to je bilo ono što sam trebala da prebrodim svoju tešku situaciju", rekla je za  Los Angeles Times

Mary Berry

Poznata britanska slastičarka (88) izgubila je 19-godišnjeg sina zbog automobilske nesreće 1989. Još se uvijek vrlo detaljno sjeća tog dana i trenutka kad je primila loše vijesti. Iako joj nedostaje svaki dan, Mary je pronašla utjehu u vjeri i zahvalna je za život svog sina. "Da mogu imati još koju minutu sa sinom, zahvalila bih mu jer je bio brilijantan sin", rekla je Mary u tv emisiji Pier's Morgans Life Stories.

Možda te zanima... Poznati otvoreno govore o svojim problemima s mentalnim zdravljem Zdravlje

Liam Neeson

Glumac (71)  izgubio je suprugu Natashu Richardson 2009. u nesreći na skijanju. “Njezina smrt nikada nije bila stvarna. Još uvijek nekako nije. Prvih nekoliko godina kada bih čuo da se otvaraju vrata u našem domu, pomislio bih da ću ćuti nju", rekao je 2014. u CBS-ovoj emisiji 60 minuta. Priznao je da je osjećao neprestanu tugu. "Pogađa te. To je poput vala. Jednostavno imate taj duboki osjećaj nestabilnosti, a onda tuga prođe i postane rjeđa, ali još uvijek ju ponekad osjećam", opisao je Liam.

Keanu Reeves

Bivša partnerica glumca Keanua Reevesa (59), Jennifer Syme nažalost je rodila mrtvorođeno dijete 1999., a godinu dana kasnije Syme je poginula u prometnoj nesreći. “Tuga mijenja oblik, ali nikad ne prestaje. Ljudi imaju pogrešnu predodžbu da se s tim možete nositi i reći: ‘Nestalo je i bolje mi je.’ Griješe", priznao je 2006. za Parade magazin. Dodao je kako mu nedostaje biti dio njihov života i pitao se kakva bi bila sadašnjost da su one sada s njim i što bi sve radili zajedno. Svoju tugu često je i pretočio u svoju glumu, posebno u lik Johna Wicka koji se  u filmu također nosio s tugom. “Što se tiče lika i života, radi se o ljubavi osobe za kojom tugujete, i kad god možete imati taj osjećaj, osjećate se toplo. Apsolutno sam povezan s tim i mislim da to nikada neće proći. Tuga i gubitak, to su stvari koje nikada ne nestaju. One ostaju s tobom”, rekao je za The Guardian

tuga Možda te zanima... Zašto se tuga javlja bez očitog razloga i kako si pomoći? Psiha i seks

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.