Psiha i seks Seks i veze 08. studenoga 2017.

Glavobolja uzrokovana seksom je stvarna: Ovo je sve što trebaš znati o njoj

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

"Ne mogu sada, boli me glava!" - rečenica je koja je poznata brojnim muškarcima. No, glavobolje povezane s aktivnostima u krevetu su stvarne, a manifestiraju se na razne načine te se mogu javiti neposredno prije ili poslije orgazma.

Mogu se pojaviti kao pritisak u glavi i vratu za vrijeme seksa, ili mogu doći naglo i žustro neposredno prije ili poslije orgazma.

Nije još sasvim jasno kako seks direktno može izazvati glavobolju, no u nekim slučajevima to može biti povezano s proširivanjem krvnih žila i povišenjem krvnog tlaka prilikom odnosa.

Možda je glavobolja povezana i s kontrakcijama mišića glave i vrata koje se događaju prije orgazma. Imaš li često migrene? - Ako imaš, veći je rizik da imaš gore spomenute vrste glavobolja. 

Možda te zanima... Glavobolja je dio tvoje svakodnevnice? Evo mogućih razloga zašto Zdravlje

Nije ništa strašno!

Imaš li ovakve glavobolje, to ne znači da je tvoje zdravlje u opasnosti. No ako su učestale, tvoj liječnik ti može prepisati neke lijekove protiv glavobolje, koje možeš uzimati prije odnosa kako bi sve prošlo bez nepotrebne boli. 

Također, možeš si pomoći i s nekim lijekovima koje obično koristiš kada glava zaboli, no samo pazi da ne uspavljuju (jer te čeka puno zanimljivih aktivnosti za koje moraš ostati budna). 

Glavobolja_2 Možda te zanima... Simptomi i okidači: Pet neobičnih vrsta glavobolja Zdravlje

Ako si želiš pomoći bez upotreba kemikalija i biti sasvim svoja u tom činu, možeš se iskušati i u pripremi prirodnog aspirina uz masiranje dijelova glave poput sljepoočnica i tjemena

Važno: Ako imaš onu vrstu glavobolje koja dolazi naglo i bolno, pogotovo ako si ju dobila prvi put, spomeni to svakako svome liječniku, koji može provjeriti ima li nekog skrivenog stanja u tvome tijelu koje ih uzrokuje, poput aneurizme

Zena-Glavobolja Možda te zanima... Muči te glavobolja od vina? Evo kako ju možeš jednostavno spriječiti! Hrana

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.