Psiha i seks Moje emocije 30. svibnja 2019.

Deepak Chopra: 21-dnevni online program meditacije na hrvatskom jeziku potpuno besplatno

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Deepak Chopra, renomirani američki liječnik te svjetski poznati autor knjiga duhovne tematike, učitelj, govornik i edukator - po prvi puta izlazi na hrvatsko tržište sa svojim online programom "Stvorite Obilje i unutrašnje Bogatstvo" na hrvatskom jeziku.

Na besplatni online program Deepaka Chopre, koji kreće u ponedjeljak 03. lipnja, prijavilo se već preko 10.000 osoba. Tijekom 21 dana svi sudionici programa imat će mogućnost poslušati audio snimke s predavanjem i vođenim meditacijama koje vodi direktno Deepak Chopra. Deepak je do sada napisao više od 50 knjiga prevedenih na 35 jezika, s 20 milijuna prodanih kopija. Autor je i preko 30 audio i video serijala kao i pet nagrađivanih TV emisija. 

Ovaj ayurvedski doktor govori i piše o tišini, meditaciji i utišavanju unutarnjeg dijaloga, o našem unutarnjem životu, o tome zašto starimo, kako se ponašamo. Smatra da naše najdublje misli i osjećaji igraju važnu ulogu u liječenju pacijenata.

Ayurvedska medicina je indijski medicinski sustav prevencije i liječenja star već više od 5000 godina. Njegovo ime dolazi od dvije riječi na sanskrtu: ayu, što znači život, i veda, što znači znanje ili znanost. To je holistički pristup, a umjesto da tretira pojedinačne simptome, Ayurveda u procesu prevencije i liječenja integrira stanje tijela, uma i duha. Deepak Chopra vjeruje da naše najdublje misli i osjećaji igraju važnu ulogu u liječenju pacijenta. "Um ima sposobnost da proizvede svaki lijek", kaže Deepak, "to je samo slobodan lijek, u najčišćem obliku i savršeno doziran."

Transcendentalna meditacija je tehnika koja se lako uči i prakticira bez posebnih potreba. Oni koji meditiraju na ovaj način tvrde da je to jednostavna tehnika koja odmara um i tijelo na jedinstven način. Pomaže u ublažavanju stresa i umora i daje više energije, čistoće uma, poboljšava zdravlje, koncentraciju i sposobnost učenja. Prema tome, povećava se i naš osobni osjećaj sreće i zadovoljstva.

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

Online program:

Program sadrži predavanja, praktične savjete te dnevne meditacijske jedinice, koje kroz 21 dan vode do svijesti kako se obilje nalazi svuda oko nas. Štoviše, u nama samima. Cilj je – kao i na svim Deepakovim tečajevima – na putu meditacije doći bliže svojem istinskom jastvu, odnosno sasvim mu se približiti, do potpune identifikacije. Na taj način postignuta izjednačenost između naših misli i osjećaja, našeg unutarnjeg i vanjskog svijeta, dovodi do spoznavanja naših najdubljih želja - a ta pak spoznaja vodi prema mogućnosti za njihovo ostvarivanje.

Dosad je u tom programu sudjelovalo više od 2 milijuna ljudi diljem svijeta, a sada je prvi put dostupan i na hrvatskome jeziku.

Program je podijeljen u tri cjeline:

  1. tjedan - U prvom tjednu razmatrat će se što pravo bogatstvo zapravo znači, iz kojeg izvora dolazi i kako ono upravlja našom sviješću i našim razumom. Što je ujedno i kamen temeljac u stvaranju obilja svuda oko nas.
  2. tjedan - U drugom tjednu govorit će se o povezanosti između bogatstva i sedam duhovnih zakona uspjeha, te kako upregnuti svoju kreativnu snagu kako bismo omogućili svojim željama da postanu stvarnost.
  3. tjedan - U završnom tjednu Chopra će polaznicima otkriti kako je moguće odmah započeti život u obilju i bogatstvu. I sve je to potpuno besplatno za sve koje se prijave do 3. lipnja.  
Možda te zanima... Tri zakona i meditacija uz koje ćeš privući pozitivne događaje u život i postati magnetična! Ljepota i relax

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.