Psiha i seks Moje emocije 25. srpnja 2017.

Bolovanje je opravdano koristiti i zbog mentalnog zdravlja

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Madalyn Parker je programerka iz Michigana koja dugo godina ima problem s anksioznošću i depresijom. Budući da je u radnom odnosu bila je naročito zabrinuta za svoje zdravlje te je odlučila napraviti novi korak i poslati mail u kojem objašnjava svoje stanje i zatražuje bolovanje. Povratna reakcija za mnoge je bila iznenađujuća.

Na svojem blogu Madalyn je napisala: "Živjela sam s anksioznošću dugo vremena. Bila sam dijete koje je plakalo tijekom vježbi u slučaju opasnosti jer bi se moj mozak 'prebacio' u takvo stanje. To nije uvelike utjecalo na moj život do srednje škole kada sam počela imati napadaje panike. Moje stanje pogoršalo se dok sam studirala i na četvrtoj godini počela sam uzimati lijekove i ići na terapije jednom tjedno."

U lipnju ove godine, Madalyn je njeno psihičko stanje počelo stvarati probleme na poslu jer je počela biti dekoncentrirana. Odlučila je poslati mail svom šefu kako bi ga obavijestila da će uzeti nekoliko slobodnih dana kako bi "dovela u red" svoje mentalno zdravlje. U mailu je napisala: "Pozdrav svima, danas i sutra uzet ću slobodne dane kako bi se fokusirala na svoje mentalno zdravlje. Nadam se da ću se idući tjedan vratiti 'osvježena i u stopostotnoj snazi'. Hvala." 

Bijes, anksioznost i perfekcionizam: Koje bolesti uzrokuju i kako si pomoći?

Kao odgovor dobila je mail od izvršnog direktora Bena Congletona koji je napisao: "Pozdrav Madalyn, samo ti želim zahvaliti što si poslala mail. Svaki put kada to učiniš služi mi kao podsjetnik koliko je važno uzeti bolovanje za mentalno zdravlje i ne mogu vjerovati da to nije praksa u svim organizacijama. Ti si primjer svima nama i pomogla si prerezati stigmu kako bismo svi mi došli na posao potpuni."

Benov odgovor pun razumijevanja i empatije odjeknuo je interetom i postao viralan. 

Depresivna si? Ovaj vitamin i mineral smanjuje simptome depresije!

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.