Psiha i seks Moje emocije 13. rujna 2019.

Ako si ikada imala déjà vu iskustvo, onda moraš ovo pročitati!

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Ako misliš da svemir ne odgovara na poruke koje mu šalješ onda si u krivu.

Svemir i tebi šalje poruke, ali moraš ih naučiti vidjeti i razumjeti. Jedna od pomalo nejasnih, ali i najzanimljivijih poruka koje možeš dobiti iz svemira je déjà vu.

Što zapravo je déjà vu i što on znači

Déjà Vu je osjećaj da si doživjela neki događaj ili određeno mjesto već prije, jedinstven je i bitno drugačiji od svega ostalog. Kreneš u svoj dan, misliš na posao, ne događa se ništa posebno, glačaš odjeću za sutra i odjednom ti se pojavi čudan osjećaj prepoznavanja, kao da si to već proživjela.

Ili možda ipak nisi?

Srceu_1 Možda te zanima... Lucidnim snovima do svoje podsvijesti Zdravlje

Déjà Vu je tema koja je zanemarena i čak se smatra previše sablasnom da bi se o njoj razgovaralo ili pisalo. No, iako nema službenog objašnjenja ovog fenomena, vrlo je moguće da to samo znači da je navedena situacija (ili događaj ili mjesto), za koji smatraš da se već dogodio, na neki način značajna za tebe.

Svemir te tjera da se zaustaviš i razmisliš o tome tako što ti skreće pažnju na određeni vremenski trenutak. Nešto što inače uopće ne bi primijetila. To je definitivno znak. Problem je u tome što je to znak koji je vrlo teško dešifrirati.

Dvije stvari koje bi trebala učiniti ako dobiješ déjà Vu

1. Oslobodi svoj mentalni prostor

Prije svega, trebaš osloboditi mentalni prostor kako bi déja vu postao jači i jasniji. Samo na taj način moći ćeš razumjeti što ti svemir pokušava reći. Znaš da taj čudni osjećaj nestane jako brzo i upravo zbog toga tvoj um ne bi trebao biti prepun drugih stvari kako bi iskoristila taj trenutak i zaista vidjela poruku.

Trebaš pustiti svoj um da se isključi, a najbolji način da to učiniš je da si pustiš opuštajuću glazbu. Osim pomoći vezane uz déja vu, slušanje navedene melodije pomaže i da se oslobodiš stresa i tjeskobe i povećaš razinu energije. Dakle, dobro je za svakodnevni život, a ne samo kada tražiš znak iz svemira.

Možda te zanima... Psihologinja za snove otkriva: " Proročki snovi su upozorenje koje šalješ budnoj sebi"! Psiha i seks

2. Zapiši sve na papir

Vodi svoj mali "déja vu dnevnik". Iako, kao što se i sa snovima događa, možda zaboraviš sve odmah nakon što te déja vu osjećaj prođe, no probaj zapisati što više možeš:

  1. Uz što je bilo vezano?
  2. Gdje si bila kad se to dogodilo?
  3. U koje doba dana se dogodio?
  4. Što si vidjela?
  5. Što si radila?
  6. S kim si bila u društvu?
  7. O čemu si razmišljala?

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

Nakon nekog vremena, vidjet ćeš da postoji nešto zajedničko svima. Možda si uvijek oko iste osobe kada se to dogodi. U tom slučaju, to bi moglo značiti da bi ta osoba mogla biti tvoja srodna duša. Ili možda da te ta osoba može usmjeriti u pravom smjeru u tvojem životu.

Posebno u obzir uzmi kako si se osjećala. Déjà vu je zaista čudna senzacija i može biti vrlo teško objasniti kako si se osjećala za vrijeme njega,  ali pokušaj popratiti svoje cjelokupno raspoloženje - jesi li bila uzbuđena, uplašena ili ti je bilo dosadno?

Na primjer, ako ti se na poslu dogodi déja vu i zbog njega se osjećaš frustrirano to može značiti da se ne nalaziš na mjestu na kojem trebaš biti i možda je vrijeme da pronađeš novi posao. S druge strane, ako se osjećaš uzbuđeno, to može biti znak da si na pravom putu.

Možda te zanima... Snovi o poslu: Što znači sanjati otkaz, promaknuće ili kašnjenje? Psiha i seks

Nemoj zaboraviti držati svoj um otvorenim za nove stvari i iskustva

Prvo prikupi činjenice, a zatim ih analiziraj, jer ako očajnički pokušavaš vidjeti određeni znak, vjerojatno ćeš ga i vidjeti.  No, daj si vremena. Nemoj zaključivati na prečac jer svoje ćeš odgovore dobiti na vrijeme.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.