Psiha i seks Moje emocije 14. prosinca 2016.

Ako se partneri ne mijenjaju zajedno, veza postaje nezadovoljavajuća

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Jedan od glavnih razloga za nezadovoljavajuću emotivnu situaciju svakako su produženi radni sati, zbog čega imamo sve manje vremena i energije za intimnost, a tu su i 24-satni TV-program i pristup internetu, koji također predstavljaju zapreku za provođenje vremena s partnerom. Stoga se ne treba čuditi šti u spavaćoj sobi nema previše strasti.

Uzbuđenje i strast s vremenom se smanjuju i zamjenjuje ih kompatibilnost. Duge veze se uglavnom razvijaju kroz tri jasno definirane faze: nakon početne strasti slijedi faza rađanja i podizanja djece, a potom prijateljski period. Ove tri uloge toliko su različite da zahtijevaju tri različita braka.

Mnogi partneri se prilagode, a osnovni uvjet za to je spremnost na osobne promjene. No, ako jedan partner osjeća potrebu za novom fazom života i voljan se zbog toga mijenjati, a drugi ne, rezultat može biti ili dug i nesretan zajednički život ili prekid.
Unatoč početnom šoku i traumi, razvod ipak može biti pozitivno iskustvo i uvod u novi i zadovoljavajući život.

Ipak, odluka o razvodu ne smije se donijeti ishitreno i nikako prije nego što se javi jasan osjećaj što se želi u životu. Također, žene trebaju imati na umu da se muškarci brzo utješe. Oni se osjećaju sretnije kada su s nekim i zbog toga su spremni da, već nekoliko tjedana nakon prekida, započnu vezu s drugom ženom.

Kako loš seks može uništiti brak?
 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.