Psiha i seks 27. lipnja 2022.

11 uvjerenja samopouzdanih žena zbog kojih su poželjnije i imaju kontrolu

Foto: shutterstock Samouvjerena žena zna da je vrijedna ljubavi i bit će svoja od samog početka
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Spojevi su ponekad zastrašujući, pogotovo kada si tek preboljela prekid i izašla iz duge veze ili jednostavno nisu dugo bila na spojevima.

Kada si sigurna u sebe, možeš vjerovati svojim instinktima. Bez samopouzdanja, možda ćeš se previše usredotočiti na muškarca s kojim si na spoju i na ono što on misli o tebi. Zbog traženja njegovog odobrenja možeš ignorirati očite znakove koji ukazuju na probleme. Usredotoči se na to sviđa li se on tebi kako se ne bi brinula o tome što on traži od potencijalne partnerice. Kako bi imala bolje vještine i kontrolu nad svojim očekivanjima u vezi, moraš vjerovati sebi. Možda se danas ne osjećaš samouvjereno, ali ako uzmeš novi pristup spojevima i upoznavanju ljudi, postat ćeš samouvjerena žena koja je pronašla trajnu ljubav koju želi. Ovo je 11 uvjerenja kojih se drže samouvjerene žene kada su u pitanju spojevi. 

Prepoznaje razliku između muškarca koji želi vezu i onog koji ne želi

Muškarci koji traže vezu ponašaju se drugačije od muškaraca koji traže neko kratkoročno druženje. Samouvjerena žena zna to prepoznati i ne gubi vrijeme pitajući se kamo ide veza. Ako muškarac želi vezu s tobom, on će se sigurno javiti i isplanirati spoj. Htjet će te usrećiti i znati kako osvojiti tvoje srce.

Muškarac koji ne želi vezu dopustiti će tebi da organiziraš svaki spoj i nestat će ako mu staviš previše prepreka na put. On samo traži nešto lako i zgodno. Samouvjerena žena znat će da je muškarac s kojim planira spoj zapravo zainteresiran za vezu. A ako otkrije da nije, brzo će krenuti dalje.

Zna da može biti svoja

Pretvarati se da si netko drugi kako bi zaslužila ljubav je iscrpljujuće. Kada muškarac s kojim se viđaš napokon vidi tvoje pravo lice, možda će biti zbunjen i mislit će da šalješ mješovite signale. No, samouvjerena žena neće gubiti vrijeme stavljajući svoju ljubav u ruke stranca. Ona zna da je vrijedna ljubavi i bit će svoja od samog početka. Ako joj se muškarac ne sviđa, ona zna da postoji drugi koji će joj se svidjeti i vjeruje da sve funkcionira za njezino dobro.

Spremna je riskirati zbog ljubavi

Traganje za ljubavi uvijek će biti pomalo rizično. Tvoje srce je u opasnosti svaki put kada ga uložiš u romantičnu vezu, ali ako ne riskiraš možda trajnu ljubav koju želiš nećeš ni pronaći. Samouvjerena žena instinktivno zna da može ublažiti rizike tako što će jasno odrediti kakvog muškarca traži. Ona zna kako podijeliti svoje osjećaje kao i svoje misli kako bi stvorila emocionalnu vezu.

Ono što je najvažnije, ne veže se za trenutnu intimnost. Ona polako prolazi kroz proces upoznavanja znajući da će pravi muškarac za nju biti strpljiv i da će trebati vremena da zasluži njezino povjerenje. 

Možda te zanima... 10 pokazatelja da si u najboljoj mogućoj vezi Psiha i seks

Ne pita se je li dovoljno dobra za njega

Ako si fokusirani na to sviđaš li mu se ili ne, propuštaš otkriti je li on zapravo dobar za tebe. Samo zato što je zgodan i stalo ti je do njega ne znači da će biti idealan životni partner. Samouvjerena žena zna koga odabrati, a koga se riješiti. Ima intuitivno razumijevanje za ono što joj je važno. Ona će procijeniti sposobnost muškarca da isporuči ono što joj treba i ne gleda na svijet kroz ružičaste naočale samo zato što je privlači.

Od samo početka traži ono što želi i treba

Ne možeš očekivati od partner da će ti čitati misli i znati što bi te razveselilo ili zbog čega bi se osjećala cijenjeno. Zbog unaprijed određenih kriterije ponašanja koji su ti potrebni na spoju, možeš propustiti upoznati savršenog partnera za sebe. Samo zato što ti ne otvara vrata auta ne znači da nije voljan to učiniti. Ali kako bi znala ako samo očekuješ te svari od njega, a nikada ne pitaš? Samouvjerenoj ženi ugodno je tražiti ono što želi i treba. Uštedjet će vrijeme ako rano otkrije je li ju voljan usrećiti ili ne. 

Zna postaviti granice

Postoje neka ponašanja koja su neprihvatljiva, čak i prije prvog spoja. Ako ne postaviš i ne držiš se jasnih granica, muškarcu daješ dopuštenje da se nastavi loše ponašati. Samouvjerena žena vjeruje sebi da će postaviti granice i držati ih se, tako da se ne nađe u vezi s muškarcem koji je želi iskoristiti. 

Možda te zanima... 6 načina kako žene preplaše muškarce i unište priliku za ljubav Psiha i seks

Zna kada prekinuti prvi spoj

Uobičajeno je da muškarac na prvom spoju započne s neobaveznim sastankom i planira produžiti spoj ako sve prođe kako treba. Ako se vas dvoje slažete, on će htjeti nastaviti spoj i možda te odvesti na drugo mjesto. Ako si zainteresirana za njega, možda ćeš pogriješiti ako se složiš s njegovim planom da provedete više vremena zajedno.

Prvi sastanak trebao bi biti kratak, ne duži od 90 minuta. Svrha prvog spoja je potvrditi da je on osoba koja kaže da jest, da vidiš uživaš li u njegovoj prisutnosti i postoji li prilika da se nešto više razvije. Maratonski prvi spojevi mogu zvučati romantično, ali veze u koje se razviju obično ne završavaju dobro. Samouvjerena žena zna da je ona nagrada i da će joj muškarac koji je zainteresiran za dugotrajnu vezu omogućiti da sama odredi tempo

Možda te zanima... Zašto ti šalje poruke, ali te nikada ne pozove na spoj? Psiha i seks

Zna da on nije jedina šansa za ljubav

Nemoj biti zarobljena lažnim uvjerenjem da si osvojila posebnog muškaraca i ako pobjegne da si izgubila svoju srodnu dušu. Upoznavanje je proces i jednako je važno znati koga se riješiti kao i znati koga odabrati. Samouvjerena žena zna da mora izlaziti s nekim neko vrijeme prije nego što postane emocionalno vezana ili fizički intimna. Ona zna da je ljubav izbor, a ne nešto suđeno. Vjeruje da će, ako stvari ne uspije s njezinim trenutnim spojem, imati mnogo prilika upoznati druge muškarce. Ona uvijek misli da može bolje.

Ne dopušta da prošlost predvidi budućnost

Samo zato što si se u prošlosti mučila i smatrala da je trajnu ljubav teško pronaći, ne znači da ti je suđeno da budeš sama. Možeš donijeti nove odluke i promijeniti svoje strategije za ljubav. Usredotočenost na pogreške iz prošlosti i slomljeno srce uništit će tvoju motivaciju za odlazak na spojeve. Umjesto toga, možeš učiti iz prošlih štetnih iskustava i primijeniti nove strategije.

Samouvjerena žena zna da njena prošlost ne predviđa njezinu budućnost. Vjeruje u svoju sposobnost da promijeni svoje strategije kada ne uspije ostvariti željeni rezultat. Ona zna da sve ide u njezinu korist, a kada je izazvana, spremna je potražiti pomoć kada to ne može učiniti sama.

Ne brine o nesuglasicama

Većina ljudi izbjegava sukobe i shvaćaju neslaganje s partnerom kao znak da nisu jedno za drugo. Izbjegavanje problema neće riješiti sukove, već će se samo stvorit ljutnja i ogorčenost. Svaka interakcija može dovesti do nesporazuma ili neslaganja, a možda ćeš se čak i sukobiti na prvom spoju s muškarcem koji na kraju postane tvoja srodna duša. Nesuglasica sama po sebi nije znak da stvari između vas dvoje neće uspjeti. Međutim, nije dobar znak ako svoje nesuglasice ne možete riješiti, ali rješavanjem sukoba saznat ćete sve o budućim potencijalima vaše veze.

Samouvjerena žena može autentično komunicirati o tome što je uznemiruje. Ona može preuzeti odgovornost za vlastite probleme i spremna je imati neugodne razgovore. Ona zna da sukob može biti ulaz u dublju vezu kada se njime postupa svjesno.

Zna da ne može pogriješiti s muškarcem koji je pravi za nju

Na putu do trajne ljubavi nema pogrešaka. Ako stvari ne uspiju, možeš iskoristiti tu situaciju kao priliku da naučiš o sebi i eventualno promijeniš svoj pristup. Neprestana briga o tome što si možda rekla ili učinila izjedat će tvoje samopouzdanje.

Samouvjerena žena koristi svaku priliku da otkrije sebe i raste. Ona intuitivno zna da će s pravim muškarcem uvijek pronaći put kroz nesuglasice i sukobe. A ako stvari ne funkcioniraju, ona zna da postoji idealna muškarac koji će biti spreman ostati uz nju, bez obzira na sve. 

Možda te zanima... Zašto je stalna svađa oko istih stvari možda znak da ste srodne duše? Psiha i seks

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.