Psiha i seks Seks i veze 28. siječnja 2021.

11 kvaliteta muškarca s kojim vrijedi podijeliti život

Foto: Thinkstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Kad je riječ o pronalaženju istinske ljubavi, ako želiš tip muškarca koji je sposoban za predanost u zdravoj vezi, moraš biti sigurna da on posjeduje određene osobine koje se podudaraju s tvojim potrebama i vlastitom definicijom dobrog čovjeka.

Zapadna kultura razvila se tako da je postalo teško naći osobu koja posjeduje osobine poput dobrih manira, empatije i poštovanja. Kao što je objasnila kolumnistica Margaret Wente u časopisu The Globe and Mail: "Ukratko, tijekom posljednjih nekoliko desetljeća tradicionalni odnosi su se promijenili. Nekad su muškarci i žene imali nešto što je drugima stvarno potrebno. Muškarci su trebali pristup seksu. Žene su trebale pristup resursima. Muškarci nisu mogli dobiti stabilan pristup seksu, osim ako nisu imali resursa za ponuditi, pa su naporno radili za njih. Partnerstvo muškaraca i žena bila je sjajna pogodba zbog koje je objema stranama bilo bolje."

Ali samo zato što se naša kultura promijenila, to ne znači da u stvari uopće nema dobrih muškaraca. Muškarci koji posjeduju ovih 11 osobina su muškarci za ženidbu.

Možda te zanima... 10 stvari koje pravi muškarac radi u vezi Psiha i seks

Dobar čovjek je zreo

Moći ćeš brzo utvrditi emocionalnu zrelost muškarca promatrajući ga kako reagira na situacije i kako se odnosi prema ljudima oko sebe. Na primjer, u restoranu, kada konobaru treba malo više vremena da vas posluži, kako on reagira? Je li smiren ili gubi živce? Viče li na konobara, ako pomiješa narudžbu? Čak i ako se ponaša najbolje, ne može dugo skrivati sve svoje mane. Dovoljno dugo ga promatraj i moći ćeš utvrditi jesi li na pravom putu.

Ima svrhu

Svaki čovjek treba svrhu. Obično muškarci ne nalaze svoju svrhu u vezi ili obitelji. Veza mu je važna, ali nije izvor njegove svrhe. To je možda ženama teško čuti, ali istina je. Muškarci obično pronalaze svoju svrhu u poslu i tome kako doprinose svijetu. Otkrij njegovu svrhu na početku veze u tome kako govori o svojoj karijeri. Je li strastven prema onome što radi? Ima li ciljeve? Je li uzbuđen zbog odlaska na posao? To ne znači da mora biti poduzetnik, može raditi od 9 do 17 i pritom uživati u onome što radi.

Dobar čovjek je prijateljski raspoložen

Iz karakternih osobina muškaraca s kojima se druži možeš naučiti mnogo i o njemu samom. Jesu li njegovi prijatelji zreli?  Održava li prijateljstva tijekom godina?

Emocionalno je dostupan

Mnogi muškarci ostaju emocionalno nedostupni, a to što je slobodan ne znači uvijek i da je emocionalno dostupan. Obrati pažnju održava li veze s bivšima pa zato nema vremena ili je li uistinu toliko zaokupljen poslom da nema vremena ni mjesta za nikoga drugoga. Ako je bilo što istina, na kraju će te povrijediti jer nije spreman za dugotrajnu vezu i nije materijal za dečka.

Dobar muškarac je izravan

Mnogi muškarci misle kako će se žene iznenada zaljubiti, ako pristupe izlascima s neobaveznim stavom. No veza s tipom koji igra igre završit će samo u suzama. Kvalitetan muškarac trebao bi biti sposoban gledati te ravno u oči i izraziti se. Sve manje od toga, znači da je slabić i ne bi se trebala zadovoljiti s tim.

Možda te zanima... Usvoji ovih pet pravila i nijedan muškarac ti neće moći odoljeti Psiha i seks

Ljubazan je

Muškarci koji su spremni ući u zdravu vezu već su prošli kroz nekoliko različitih faza svog života. Ono što je najvažnije, njihova faza "zabave i avanture" je prošla. Nakon toga dolazi predanost.

Iskren je

Muškarci ne čine uvijek pravu stvar ili čak ne znaju što je prava stvar. Ali sve dok je iskren u vezi zaslužuje te. Ako nešto skriva, to može pokvariti povjerenje i imati negativan utjecaj na njegov život i ljude oko njega.

Dobar čovjek ima integritet

Integritet je osobina iskrenosti i posjedovanja jakih moralnih principa. U praksi je čovjek koji ima integritet čovjek od riječi. Održava svoja obećanja i svojim ti postupkom pokazuje namjeru. Moralni kompas vlada njegovim izborima što također znači da će uvijek pokušati učiniti ispravnu stvar. Potraži integritet u malim stvarima i to odmah na početku, čim ga upoznaš. Zove li kad kaže da hoće? Kasni li na spojeve? Pokazuje li integritet u svom radu? Ako ne može pokazati integritet u malim stvarima, teško će pokazati integritet kad je to stvarno važno.

Možda te zanima... 7 muškaraca opisalo je što ljubav predstavlja za njih Psiha i seks

Ne boji se predanosti

Kad većina žena čuje predanost, razmišlja o predanoj i monogamnoj vezi. No, to je samo vrh ledenog brijega što se tiče predanosti. Predanost potiče integritet i svrhu. Treba biti predan rastu, učenju i životu u svojoj svrsi. Ako nismo predani životu u svojoj svrsi ili integritetu, nikako ne možemo biti predani u vezi.

Ustrajan je

Ustrajnost je ključna kvaliteta koju trebaš potražiti jer život nije uvijek ljubazan, a tebi treba netko tko će stati uz tebe i ne odustajati koliko god teško bilo. Zapitaj se: Kako se on nosi s nedaćama i izazovima u svom životu? Prihvaća li svoju svrhu kad ne uspije? Ili dopušta lošim vremenima i strahovima ga zauvijek sruše?

Dobar čovjek ima sjajan smisao za humor

Dokazano je da žene zabavni muškarci privlače više. No, ispostavilo se da humor nije samo pokazatelj atraktivnosti, već i kvalitete muškarca. Studije su pokazale da 81 % žena smatra smisao za humor najvažnijom osobinom romantičnog partnera. I to ima smisla, s obzirom na to da netko sa smislom za humor vjerojatno ima veće samopoštovanje, pozitivniji pogled na život i inteligenciju.

Ne postoji savršen tip, ali to ne znači da ne možeš pronaći muškarca koji je savršen za tebe. Nažalost, danas potraga za dobrim muškarcem zahtjeva puno truda. Ali, ako budeš dosljedna i jasna, upoznat ćeš fantastičnog muškarca vrijednog tvog vremena.

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.