Psiha i seks Moje emocije 29. prosinca 2021.

10 razloga zašto još uvijek sanjaš bivšeg

Spavanje_4
Foto: Thinkstock Kad sanjaš bivšeg tvoja podsvijest ti želi poslati poruku
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Snovi često mogu biti prikaz onoga što se događa u podsvijesti pa nije čudno što te mogu ostaviti zbunjenom kad sanjaš ljude koje bi najrađe zaboravila, poput bivšeg dečka.

Specifični razlozi zbog kojih sanjaš svog bivšeg su različiti, ali općenito ti mogu ukazati na neriješene osjećaje ili strahove koji te trenutno pogađaju u sadašnjosti. Iako možda ne razmišljaš o takvim snovima kao nečemu važnom, njima možeš steći velik uvid u svoju podsvijest. 

Donosimo ti 10 razloga što ti tvoj podsvjesni um želi poručiti ako se tvoj bivši dečko pojavljuje u tvojim snovima.

Možda si još uvijek ljuta zbog nečega

Snovi o bivšem mogu biti izraz neriješenih osjećaja ljutnje prema njemu. Moguće je da si svjesno potisnula tu ljutnju kako bi se zaštitila, ali ti tvoja podsvijest šalje drugačije poruke. U tebi još uvijek postoje osjećaji ljutnje koje moraš riješiti kako ih ne bi prenijela u svoje buduće odnose.

Možda se suočavaš sa starim problemima u novoj vezi

Moguće je da doživljavaš neku vrstu emocionalnog sloma ili nedostatak komunikacije u trenutnoj romantičnoj vezi, a tvoj nesvjesni um ti možda pokušava pokazati da se problemi koji su postojali u prošloj vezi ponovno pojavljuju u ovoj. Prisjećajući se negativne slike bivšeg, tvoja podsvijest pokušava te upozoriti kako bi trebala riješiti problem prije nego što bude prekasno.

Možda te zanima... Šest suptilnih znakova da tvom partneru nije stalo do tebe Psiha i seks

Možda si zabrinuta da je tvoja trenutna veza ugrožena

Prošla iskustva trebala bi služiti svrsi u tvom sadašnjem životu i sadašnjim situacijama kako ne bi ponavljala iste pogreške. Tvoj podsvjesni um ti možda pokušava reći da postoji problem u tvojoj trenutnoj vezi koji ne možeš riješiti jer ga tvoj svjesni um pokušava potisnuti ili ignorirati.

Tvoja podsvijest te podsjeća na ono što ne želiš

Kada se tvoj bivši pojavi u snovima koji se ponavljaju, tvoja podsvijest ti možda pokušava ukazati na to da stvari u toj vezi nisu uspjele s razlogom i da bi možda htjela pobliže pogledati što se sada događa. Dok si u budnom stanju, možda se nesvjesno ponašaš na načine koji su bili štetni u tvojim prošlim vezama, a tvoja podsvijest ti pokušava reći da prestaneš.

Tvoja podsvijest možda traži zaključak

Neke veze završavaju bez zaključka, pa tvoja podsvijest pokušava to učiniti umjesto tebe kako bi konačno mogla krenuti naprijed i želi ti otvoriti vrata za stabilnu i zdravu vezu u budućnosti.

Recept za sretan brak: "Iako imamo dvoje djece, i dalje imamo seks svaki dan" Možda te zanima... 10 podcijenjenih faktora za sretnu vezu Psiha i seks

Možda nesvjesno želiš pobjeći iz trenutne situacije

Možda si se našla u vezi u kojoj si zanemarila sve mane svog bivšeg jer si htjela ostati u vezi jer je to bilo sigurnije i ugodnije, makar možda nisi bila sretna. Tvoja podsvijest ti možda dopušta da vidiš ono što želiš ili što ne želiš kako bi promijenila svoju trenutnu vezu ili situaciju nabolje.

Možda tražiš više od svoje trenutne veze

Bez obzira u koliko si veza bila ili koliko puta si se zaljubila, zaista je teško ponoviti osjećaj prve ljubavi. Ako sanjaš bivšeg koji je bio tvoja prva ljubav, to bi moglo značiti da tvoja podsvijest žudi za onim uzbudljivim osjećajem leptira u trbuhu.

Možda si usamljena

Bez obzira na to jesi li tek izašla iz veze ili si sama već duže vrijeme, možda će ti nedostajati osjećaj intimnosti s nekime. U ovom slučaju, sanjanje bivšeg može biti način kojim tvoja podsvijest signalizira da ti je potrebna pažnja.

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

Možda ti samo nedostaje bivši

Ako sanjaš bivšeg to može značiti da ti nedostaje nešto posebno u vezi s njim. Možda ti nedostaje kako ti je bivši kuhao kavu svako jutro ili ti ostavljao male ljubavne poruke po kući. Iako ti možda neće nedostajati veza s bivšim, zaljubila si se u njega s razlogom, a tvoja podsvijest te možda pokušava podsjetiti na stvari koje cijeniš u vezi.

Možda si napokon spremna oprostiti bivšem

Ako si u snu bila u prijateljskom odnosu ili čak intimnom, to može biti znak da si napokon spremna oprostiti svom bivšem i da je vrijeme da nastaviš dalje.

Možda te zanima... 6 vrsta veza i njihov učinak na tvoj život Psiha i seks

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.