Psiha i seks Seks i veze 19. prosinca 2022.

10 načina kako 'začiniti' misionarsku pozu

Foto: Guliver/Shutterstock Kada su u pitanju senzualni seksualni položaji, položaj kornjače je daleko na vrhu
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Misionarska poza često se smatra "najobičnijom ili vanilija" pozom. Ako za vrijeme misionarske poze samo ležite, onda je za vas to možda i točan opis. U nastavku teksta otkrivamo deset načina kako da 'začinite' misionarsku pozu i pretvorite ju u svoju omiljenu.

Ako vam je misionarska poza trenutno jedna od najdosadnijih poza ili ju volite prakticirati samo onda "kad vam se baš i ne da" svakako nastavite čitati dalje. 

"Misionarska poza može donijeti visoki intenzitet - kontakt kože na kožu, kontakt očima i izravan miris tijela" objašnjava Debra Laino, seksualna terapeutkinja i profesorica na Sveučilištu Jefferson i Sveučilištu Wilmington za Woman's Health. Misionarska poza otvara mogućnosti za mnogo senzualnih pokreta, pogleda i dodira, a sve je "licem u lice." Možete ju prilagoditi i izmijeniti ovisno o onome što vam u tom trenu odgovara.

Što je zapravo misionarska poza i 10 načina kako ju 'začiniti'

Misionarska poza osnovna je poza u seksu. Osoba koja penetrira je na vrhu dok druga osoba leži ispod. To je odlična početnička poza koja ne zahtijeva puno fleksibilnosti i napora, kaže Nan Wise, seksualna terapeutkinja i autorica knjige Why Good Sex Matters.

Najbolje poze za žene | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock Misionarski položaj jedan je od najpopularnijih seksualnih položaja

1. Započnite s 'erotskom igrom'

Ono što bi neki mogli smatrati predigrom, Wise naziva erotskom igrom. "Predigra se odnosi na odvajanje početka od glavnog događaja, a u stvari sve je seks - sve dok osjećate zadovoljstvo." 

Stoga, umjesto da se oslanjate na samu misionarsku pozu da vam da senzualnost i poveznicu s partnerom koju želite, podignite temperaturu erotskom igrom. I vi i partner oslobodite svoje ruke i pustite ih da same instinktivno krenu. Oralni seks također može biti dio erotske igre prije samoga čina seksa. "Erotska igra važna je kod svih poza u seksu, ali kod misionarske poze je najvažnija kako bi se postepeno gradio intenzitet", kaže Laino.

2. Nemojte zaboraviti na bradavice i druge erogene zone

Grudi i bradavice dvije su najveće erogene zone, stoga je važno obratiti pažnju na njih. Masaža, stezanje, lagano ili jako, ako to volite štipanje za vrijeme seksa mogu podići temperaturu, kaže seksualni terapeut Ian Kerner. No, isto tako, nemojte zaboraviti na stimuliranje dijelova tijela koji nisu prsa ili noge. Neke manje očigledne zone su uši i vrat, navodi Wise. Naravno, ne paše svakome sve, stoga je važno znati što vaš partner preferira ili se dogovoriti prije samoga odnosa.

Možda te zanima... Kako postići orgazam stimuliranjem bradavica? Psiha i seks

3. Prilagodite svoj ritam

Seks nije utrka, osim ako govorimo o seksu na brzaka (quickie). Nemojte žuriti prema orgazmu. Usporite, opustite se, prepustite se osjećaju i uživajte. Usredotočite se na partnerov dah i pokušajte se sinkronizirati s njegovim izdisajima. To će vam omogućiti da na seks gledate kao na vaše sjedinjavanje. Također, probajte izmijeniti malo svoje pokrete. Ubacite malo kružnih pokreta kukovima, umjesto standardnih gore-dolje pokreta.

4. Promijenite kut

Najbolji dio misionarske poze jest upravo činjenica da možete promijeniti položaj i intenzitet seksa jednostavnim mijenjanjem kuta. Ako želite dublju penetraciju ispod donjeg dijela leđa stavite jastuk. Ako želite više stimulacije klitorisa razmislite o laganom zaokretu tehnikom koitalnog poravnavanja. Kako biste ovo ostvarili, važno je da partnerova ramena budu položena ispred vaših. Cilj koitalnog poravnavanja jest da se izbjegne "guranje" karakteristično za misionarsku pozu već da se umjesto toga pozornost posveti zdjeličnom "trljanju" i jačoj stimulaciji klitorisa.

Za vrijeme koitalnoga poravnavanja partnerova penetracija neće biti toliko duboka što će omogućiti i nešto dulje vrijeme potrebno da se dođe do orgazma, objašnjava Wise.

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

5. Ubacite i vibrator

Kako bi preuzeli stvar u svoje ruke, doslovno, ubacite vibrator u svoju rutinu. Možete ga upotrijebiti prije penetracije - na bradavicama, vratu, leđima i bilo kojem drugom dijelu tijela na kojem vam odgovara, napomenula je Laino. Također, može ga i vaš partner koristiti za vrijeme same misionarske poze. Dok je na koljenima, može uz pomoć vibratora stimulirati vaš klitoris.

Vibrator Možda te zanima... Kako upotreba vibratora može smanjiti starenje vagine? Zdravlje

6. Važnost povratnih informacija

To je važno kod bilo koje poze, no posebno kod misionarske, kako vaš partner ne bi mislio da vam je dosadno. "Iskoristite ovu priliku da vokalizirate svoje zadovoljstvo", kaže Wise. Stoga, oslobodi se i proizvedi buku. Time ćete dati do znanja i partneru što vam se sviđa, a što ne, pa će on znati kojem dijelu tijela treba dati više pažnje. Naravno, to ne znači da trebate proizvoditi zvukove na silu ili se tjerati na to nego da se jednostavno prepustite užitku i ne sputavate u vokalizaciji ako vam u tom trenutku dođe.

7.  X ili Cross body tehnika

Ako nikada niste čuli za ovu tehniku, ne brinite, sada ćemo ju opisati. Sve započinje običnom misionarskom pozom, no nakon nekog vremena partner se treba zaokrenuti. Njegova zdjelica treba ostati na istome mjestu, no ruke i noge mu se moraju zaokrenuti te vaša tijela trebaju praviti znak X. Ova jedinstvena tehnika omogućuje vam izravan pogled i mogućnost držanja partnerove stražnjice.

8. Kauboj (The Cowboy) tehnika 

Ova tehnika za vrijeme misionarske poze omogućuje trenje kako bi se postigla dodatna stimulacija. Da bi ona bila moguća, kada partner penetrira, vi morate povući svoje noge, odnosno savinuti ih u koljenu. On treba sjesti uspravno iznad vas. 

Možda te zanima... Kolumnististica opisuje iskustvo telefonskog seksa i daje upute za početnike Psiha i seks

9. Školjka (Seashell) tehnika

Ova tehnika savršena je za žene koje su fleksibilne. Zatražite partnerovu pomoć, neka vam podigne noge i pogura ih prema vašim ramenima i glavi, kaže Wise. U tom trenutku vaša će zdjelica biti usmjerena prema gore i bit će nešto više slobodnoga mjesta te uz penetraciju partner može uzeti i vibrator za dodatno stimuliranje klitorisa.

10. Tehnika žlice i vilice (The Spork)

Ako ste spremni podići misionarsku pozu na novu razinu, onda je ova poza odlična za vas. Njena je osnova, naravno, misionarska poza. Važno je da partner bude između vaših nogu, a da vi svoju desnu nogu dignete prema gore. Tada se on treba zaokrenuti za 90 stupnjeva i krenuti u penetraciju. 

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    • Default avatar -
      Lana40302

      U katalogu mrežnih ljekarni https://www.svojaljekarna.hr/prodaja-kamagra-online možete pronaći poznate marke lijekova za potenciju i visokokvalitetne generičke proizvode. Širok raspon online ljekarni može zadovoljiti potrebe svakog klijenta.

    • Default avatar -
      damir_znalac

      Ako želite imati pasivni prihod pogledajte https://brzawebzarada.com/ Čovjek zna što govori.Govorim iz vlastitog iskustva. Izgubiti možete samo 5 minuta vašeg vremena.

    Komentiraj, znaš da želiš!

    Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.