Zdravlje Zdravlje žena 30. svibnja 2017.

Kako upotreba vibratora može smanjiti starenje vagine?

Vibrator
1/2
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

U menopauzi, zbog smanjenje razine hormona u tijelu vaginalno tkivo se mijenja i postaje suše. Vaginalni mišići postaju slabiji te zbog toga većina žena iskusi bolne seksualne odnose. Liječnici kao rješenje predlažu upotrebu vibratora jer on stimulira protok krvi u zdjelici, što povećava vaginalnu vlažnost i jača seksualnu želju.

Kao i svaki mišić, zdravlje vagine se najbolje čuva redovitom tjelovježbom u što spada i seks (ono što se ne upotrebljava "zahrđa"). Do atrofije vaginalnih mišića osim zbog prirodnog procesa starenja dolazi  jer se sredovječne ili starije žene nalaze u situacijama gdje više nisu seksualno aktivne iz raznih razloga - same su, razvedene, udovice ili jednostavno više nemaju redovite odnose s partnerom.

Pomlađivanje vagine laserom

Terapeutski gledano, česta uporaba vibratora može spriječiti stanja kao što je bolna suhoća vagine i atrofija. I da, liječnici preporučuju njihovu upotrebu. Dr. Barb DePree koja je 2013. godine dobila od Sjevernoameričkog društva za klimakterij posebno priznanje za "Iznimne doprinose" za skrb o menopauzi, poznata je po tome da u svojoj ordinaciji drži vibrator i savjetuje ženama njegovu upotrebu uz objašnjenje da stimulacija klitorisa nije dovoljna, iako ona uglavnom vodi do orgazma, ali da mišići dna zdjelice moraju biti aktivni kako bi seks s partnerom bio bez boli, a u tome izvrsnu pomoć osigurava upotreba vibratora. Dr. DePree je napravila analogiju s čitanjem: "Kada više ne vidiš slova, ne odustaješ od čitanja nego si nabaviš naočale." Doktorica također ističe da upotreba vibratora može dovesti do bržih i intenzivnijih orgazmičkih iskustava.

Bioidentični hormoni - djeluju odmah, a nemaju nuspojave

Osim upotrebe vibratora postoje i druge metode koje mogu poboljšati elastičnost vagine, a to je hormonalna terapija koja naravno ima određenih nuspojava, ali tu je i terapija bioidentičnim hormonima te pomlađivanje vagine laserom. Kako apstinencija utječe na psihu žene?

Hrvatska erotska spisateljica, Marija Horvat u novom romanu otkriva vruća zbivanja zagrebačke spin doktorice, koja je zapravo ženska varijanta gospodina Greya. Autorica knjige iznimno je upućena u stanje svijesti korporativne elite u Hrvatskoj i veoma obrazovana jer koristi obilje referenci na termine iz seksualne i gestalt psihologije. Njeni opisi igara moći u postelji i izvan nje, na društvenom i emocionalnom planu vrlo su vjerni, a roman je prepun zanimljivih razmišljanja o prirodi ljubavi i međuljudskih odnosa.  Erotski triler iz zagrebačkog seksualnog podzemlja "Do kraja: Oslobađanje" potraži na svim kioscima i na mondo.hr za samo 39,90 kn! 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.