Psiha i seks Seks i veze 02. studenoga 2019.

Kako postići orgazam stimuliranjem bradavica?

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

U svijetu opsjednutom onime što se nalazi između ženskih i muških nogu, lako je zaboraviti na glavnu erogenu zonu iznad struka - bradavice.

Janet Brito, doktorica znanosti, klinička psihologinja u Honoluluu, definira orgazme koji se postižu preko bradavica kao "ugodno oslobađanje seksualnog uzbuđenja, usredotočeno na stimulaciju bradavica, a ne uzrokovano direktnim stimuliranjem klitorisa ili penisa." U stvari: "stimuliranjem bradavica i okolnog tkiva dojke, možeš stvoriti seksualni vrhunac sličan genitalnom orgazmu", kaže Amy Boyajian iz Wild Flower-a. 

Orgazam postignut preko bradavica može biti jednako intenzivan, ako ne i više, od genitalnih orgazama, napominje Boyajian. Neke žene orgazam bradavica opisuju kao izrazito jedinstven osjećaj vibriranja cijelim tijelom. Najbolji dio je da zapravo orgazmi na bradavicama mogu biti prethodnica genitalnom orgazmu, ako želiš imati više orgazama. Uz to, njih bezbrižno možeš imati i za vrijeme menstrualnoga ciklusa i ne moraš se bojati crvenih mrlja, navodi Woman's Health.

Grudnjak_2 Možda te zanima... 10 zanimljivosti o ženskim bradavicama Zdravlje

Kako ga postići?

Vježbom, vježbom i s još malo vježbe. Svako tijelo reagira na stimulaciju na svoj, drugačiji način, zato je važno eksperimentirati, slušati svoje tijelo i usredotočiti se na aspekt zadovoljstva.

Kako bi shvatila što ti najbolje odgovara, definitivno "započni sa samostalnim radom", odnosno masturbiraj, kaže Holly Richmond, psihologinja i certificirana seksualna terapeutkinja. Tako ćeš shvatiti što bi željela da ti radi netko drugi. Osim toga, možda ćeš čak primijetiti i da ti je jedna bradavica osjetljivija od druge.

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

Brito preporučuje da "eksperimentiraš s različitim dodirima". Na primjer, pokušaj lagano do umjereno dodirnuti bradavicu (pomoću prstiju) ili možeš pokušati masirati cijelu dojku, a zatim prijeđi na štipanje ili uvijanje cijelog područja. "Polako gradi iščekivanje, a zatim primjeni direktniji pritisak na bradavicu i prepusti se da te svlada zadovoljstvo", kaže Brito. Ipak, neki ljudi neće moći postići orgazam samo dodirivanjem bradavica, pa kad jednom dođeš do vrhunca, slobodno počni i s vaginalnom stimulacijom kaže Richmond. 

Što ako tvoje bradavice nisu toliko osjetljive

To je potpuno realna mogućnost, kaže Alyssa Dweck, ginekologinja iz Westchestera u New Yorku. "Žene imaju različitu razinu osjetljivosti bradavica na temelju mnogih čimbenika."

Prvi je prilično jednostavan: genetika. Ponekad tvoje bradavice jednostavno ne reagiraju na stimulaciju kao što tuđe reagiraju. U drugim su slučajevima možda živci na bradavicama oštećeni pod utjecajem operacija dojke, poput povećanja, smanjenja, podizanja, lumpektomije, biopsije ili drugih postupaka gornjeg dijela tijela.

Možda te zanima... Višestruki orgazmi - sve što biste možda htjeli znati Psiha i seks

Ponekad i psihološke ili emocionalne traume, uključujući seksualno zlostavljanje ili rak dojke, mogu ometati osjetljivost bradavica. 

Kako maksimizirati osjetljivost bradavica

U različito vrijeme u mjesecu, primjerice kada imaš mjesečnicu, bradavice bi mogle biti osjetljivije. Dakle, "ako dodiri onda nisu bolni, to je dobro vrijeme kada bi mogla probati postići orgazam bradavica", kaže Richmond.

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

Ako imaš volju i želju raditi s igračkom specifičnom za bradavice, Boyajian preporučuje pumpice za bradavice, koje "stvaraju pritisak usisavanja oko bradavice i areole, slično kao što bi osjećala kada netko ustima ih proba stimulirati". Ako želiš još veći pritisak na njih, možeš isprobati stezaljke za bradavice. Možda zvuče zastrašujuće, ali ugodno je.

Što ako ne posjeduješ igračke za bradavice

Nemoj brinuti! Ako je tvoja kolekcija seksualnih igračaka mala ili nikakva, možeš improvizirati kućanskim predmetima. Probaj s običnom ljepljivom trakom. Zalijepi ju preko bradavica i zatim brzo odlijepi. Za one osjetljive, probaj stimulirati bradavice perom ili nečim što te škaklja.

Na kraju, orgazam bradavica odnosi se na pokušaje i pogreške. Zato dopusti sebi i / ili partneru da istražujete sposobnosti svog tijela bez prosuđivanja i očekivanja. "Orgazam bradavice, poput klitorisnog orgazma, zahtijeva strpljenje i radoznalost. Nemoj se bojati iskušavati različite pristupe kako bi otkrila što ti paše", kaže Brito.

Pola zabave je u eksperimentiranju.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.