Ljepota i relax 01. travnja 2016.

Prehrana prema tvom tipu tijela

Ayurveda-Radionica
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Kao nastavak vrlo popularnih Dana zdravlja i Ayurvede, a u cilju promicanja cjelovitog pristupa zdravlju, Art of Living Hrvatska u suradnji s Indijskom ambasadom održat će u četiri hrvatska grada radionice ayurvedskog kuhanja. U šest dana trajanja svake radionice, polaznici će kuhajući naučiti principe ayurvedskog pripremanja hrane prema tjelesnom tipu osobe, kao i umijeće kombiniranja okusa i začina u cilju postizanja ravnoteže i optimalnog zdravlja

Polaznici će doznati i koju ulogu igraju različita ulja, okusi, začini i probavna vatra u postizanju balansa i zdravlja te kako svakodnevno koristiti to znanje u praksi i prilagoditi ga svojim potrebama, sezoni i cijeloj obitelji. Radionice će se održati u Zadru, Zagrebu, Splitu i Čakovcu, a vodit će ih popularna međunarodna učiteljica ayurvedskog kuhanja Beata Bognar iz Mađarske, na hrvatskom jeziku.

Stup za prevenciju bolesti

Cilj ovih radionica je, između ostaloga, povećati svjesnost hrvatskih građana o važnosti pravilno prilagođene prehrane za očuvanje zdravlja, kako osobnog tako i cijele obitelji. Ayurvedsko kuhanje je upravo idealno za tu svrhu, budući da je sustav ayurvedske medicine izuzetno povezan s individualno prilagođenom prehranom, kao jednim od stupova za prevenciju bolesti kao i uklanjanje disbalansa i različitih zdravstvenih tegoba.

Ayurveda je od Svjetske zdravstvene organizacije priznata kao jedan od najstarijih sustava liječenja. Sama riječ Ayurveda znači ''znanost o životu'', a ayurvedski sustav medicine star je više od 5.000 godina! Ayurveda je specifična po svom cjelovitomindividualnom pristupu svakoj osobi uz namjeru da se ukloni korijenski uzrok problema, a ne samo simptomi bolesti. Bitne komponente ayurvedske medicine su pravilna prehrana usklađena s tjelesnim tipom osobe te smirivanje misli i jačanje živčanog sustava uz primjenu ayurvedskih tretmana te tehnika kao što su meditacija, yoga i vježbe disanja.

Termini radionica po gradovima i kontakti za daljnje informacije i prijave:

  • Zadar: 5.-10.4.2016 (Lada: 098 272 856)
  • Zagreb: 12.-18.4.2016. (Tasha: 091 333 5722)
  • Split: 26.4.-1.5.2016.  (Ivana: 091 733 3892)
  • Čakovec: 24.-29.5.2016. (Jasna: 091 548 3455)

Svaka radionica održava se na način da je prilagođena i ljudima koji rade, što znači da su u radnom tjednu termini uvijek od 18-20:30 sati, a vikendom od 10-12:30 sati. Informacije za svoj grad možeš dobiti i putem emaila na info@artofliving.hr

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.