Ljepota i relax Prirodno lijepa 26. listopada 2016.

Važna pravila za nanošenje hidratantne kreme za lice

Krema_4
Foto: Thinkstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Neočišćeno lice loša je podloga za nanošenje hidratantne kreme. Koža na kojoj se nalaze naslage odumrlih stanica neće moći upiti kremu kako bi trebalo, pa stoga ona neće ni djelovati.

Kako bi osigurala da koža apsorbira sve hranjive sastojke, najmanje jednom tjedno napravi piling. Nježan abrazivni piling uklonit će odumrle stanice i kožu pripremiti da djelovanje kreme.

Kako napraviti piling od meda i šećera?

Vrsta pilinga ovisi o vrsti kože

Ukoliko imaš polusuhu kožu, umjesto pilinga možeš se odlučiti za hidratantni losion koji sadrži alfa-hidroksilne kiseline. Takvi preparati ne samo da uklanjaju odumrle stanice, već i hidratiziraju kožu, povezujući molekule vode. No, budi oprezna ukoliko imaš osjetljivu kožu. Naime, alfa-hidroksilne kiseline mogu dodatno iritirati kožu na kojoj već postoje crvenilo, svrbež i koja je ispucala.

Ukoliko imaš problematičnu kožu, izbjegavaj agresivne pilinge. Zabluda je da koži sklonoj aknama i prištićima pomažu grube metode. Odluči se za nježnije pilinge i primjenjuj ih do dva puta tjedno.

Kuhinjska namirnica kojom Kate Hudson njeguje svoju kožu

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.